Υπόθεση ακινήτων: Tρέχει η έρευνα για τον Μιχάλη Σάλλα

Υπόθεση ακινήτων: Tρέχει η έρευνα για τον Μιχάλη Σάλλα

Σε εισαγγελέα έχει χρεωθεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 η υπόθεση που αφορά την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία εμπλέκεται ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας και νυν μεγαλομέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μετά την περάτωση της ανάκρισης η υπόθεση χρεώθηκε σε εισαγγελική λειτουργό η οποία αναμένεται να υποβάλει την πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης κατηγορείται για το αδίκημα (κακούργημα) της απιστίας καθώς σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες που αφορούν αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων, οι οποίες φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα Πειραιώς το 2006, σε υψηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα με περίπου 4 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Στην πρώτη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας, που ενέκριναν τις αγοραπωλησίες, ενώ στη δεύτερη οι εμπλεκόμενοι είναι δέκα πρόσωπα. Κατά την παρουσία του στην ανάκριση ο Μ. Σάλλας αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Πειραιώς. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας φέρεται να προσκόμισε στην ανάκριση έγγραφη βεβαίωση, με την οποία η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς πιστοποιεί πως δεν ζημιώθηκε από τις επίμαχες αγοραπωλησίες.

Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δικογραφία βρίσκεται από τις 24 Απριλίου 2017 σε ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς η οποία φαίνεται ότι ακόμη την… μελετάει!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 

Διαβάστε επίσης: Ποιος καλύπτει τον Μιχάλη Σάλλα; (Το κόλπο με τα ακίνητα και η Copiouso) 

Σχόλια