21:28 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Energa: Ελεύθερος και... ωραίος ο Αριστείδης Φλώρος

Υπόθεση Energa: Ελεύθερος και... ωραίος ο Αριστείδης Φλώρος

Με τις πλάτες του νομοσχεδίου εκτρώματος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία έπεσε στα μαλακά ο «επιχειρηματιας» Αριστείδης Φλώρος, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

Η κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και τα ελαφρυντικά που του αναγνώρισε το δικαστήριο μείωσαν την πρωτόδικη ποινή του Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση Energa – Hellas Power, από 21 χρόνια σε 5 και παράλληλα του χορηγήθηκε αναστολή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο Αρ. Φλώρος καταδικάσθηκε με αναστολή για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.Σχετικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Φλώρος αθωώθηκε.

Ο Αρ. Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αθώοι κρίθηκαν ο πατέρα του, Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10χρόνια φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ereportaz η δίκη πραγματοποιούνταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της έδρας κατά τη διάρκεια των απολογιών και όχι μόνο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας