Υπόθεση Energa: Ελεύθερος και… ωραίος ο Αριστείδης Φλώρος

Υπόθεση Energa: Ελεύθερος και… ωραίος ο Αριστείδης Φλώρος

Με τις πλάτες του νομοσχεδίου εκτρώματος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία έπεσε στα μαλακά ο «επιχειρηματιας» Αριστείδης Φλώρος, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

Η κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και τα ελαφρυντικά που του αναγνώρισε το δικαστήριο μείωσαν την πρωτόδικη ποινή του Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση Energa – Hellas Power, από 21 χρόνια σε 5 και παράλληλα του χορηγήθηκε αναστολή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο Αρ. Φλώρος καταδικάσθηκε με αναστολή για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.Σχετικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Φλώρος αθωώθηκε.

Ο Αρ. Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αθώοι κρίθηκαν ο πατέρα του, Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10χρόνια φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ereportaz η δίκη πραγματοποιούνταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της έδρας κατά τη διάρκεια των απολογιών και όχι μόνο

Σχόλια