17:35 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Κολωνού: Στο σκαμνί και η δεύτερη «φουρνιά» από το πελατολόγιο του Ηλία Μίχου

Υπόθεση Κολωνού: Στο σκαμνί και η δεύτερη «φουρνιά» από το πελατολόγιο του Ηλία Μίχου

Με τον χαρακτηρισμό ότι οι κατηγορούμενοι είναι αδίστακτα άτομα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές ζητεί ο αρμόδιος εισαγγελέας να δικαστούν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας ακόμα 18 ενήλικοι άνδρες που εμπλέκονται στη δυσώδη υπόθεση του Κολωνού με θύμα τη 12χρονη μαθήτρια.

Της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΥ


Με εμπλεκομένους αυτή τη φορά 18 ενηλίκους άνδρες, στην πλειονότητά τους πακιστανικής και μπανγκλαντεσιανής καταγωγής


Εδώλιο για ακόμα μία «φουρνιά» του πελατολογίου του Ηλία Μίχου, που εξέδιδε έναντι αμοιβής τη 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό, δείχνει με την πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της φρικώδους υπόθεσης του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, με βασικό κατηγορούμενο τον 58χρονο καταδικασμένο με πολυετείς καθείρξεις και τρόφιμο πλέον των φυλακών Ηλία Μίχο και εμπλεκομένους αυτή τη φορά 18 ενήλικους άνδρες, στην πλειονότητά τους πακιστανικής και μπανγκλαντεσιανής καταγωγής, με κάποιους εξ αυτών να είναι γονείς συνομήλικων με τη μικρή μαθήτρια παιδιών.

Εντάλματα

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να διατηρηθούν τα εντάλματα της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων μέχρι την εκπνοή του 18μηνου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, κρίνοντας βάσιμα ότι, αν αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών μέτρων, είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα πιθανότατα με ανήλικα θύματα.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας κάνει μνεία και σε σχετικό έγγραφο του ανακριτή με το οποίο ζητείται να διαβιβαστούν αντίγραφα της παρούσας δικογραφίας για νέα έρευνα και αφορούν τις καταθέσεις της παθούσας ανήλικης, ότι δηλαδή ο Ηλίας Μίχος αφενός μεν ήταν εκείνος που την εξώθησε στην πορνεία, αφετέρου δε σε εκείνον παρέδιδε τα χρήματα που της έδιναν οι παρόντες κατηγορούμενοι ως αμοιβή για τη σεξουαλική συνεύρεση μαζί της.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του προς τους τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πρωτοδικών, επικαλούμενος το συνολικό υλικό της δικογραφίας που εμπλουτίστηκε και στην κύρια ανάκριση, αλλά κυρίως από τις λεπτομερείς μαρτυρίες της ανήλικης, ενώπιον των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι κατηγορούμενοι (σ.σ. παρά την άρνησή τους) έχουν όλοι διαπράξει σε διαφορετικούς χρόνους το κακούργημα «της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και συμπληρώσαντος τα δώδεκα έτη, όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη της ηλικίας του, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση». Επιπροσθέτως ζητεί να παραπεμφθούν κατά περίσταση και για το αδίκημα «της πορνογραφίας ανηλίκων (προμήθεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».

Χωρίς ηθικούς φραγμούς

Διατυπώνοντας την πρότασή του προς τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Ντζούρας, και αποστρεφόμενος τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι δεν είχαν «κανέναν ηθικό φραγμό, ούτε επέδειξαν την παραμικρή αναστολή για τα ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα που είναι βέβαιο ότι προκάλεσε στην ανήλικη παθούσα και στον σκοπό ικανοποίησης της γενετήσιας επιθυμίας τους έναντι αμοιβής, κρίνεται βάσιμα ότι, εάν αφεθούν ελεύθεροι, είναι πολύ πιθανόν να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα, και δη απολύτως ομοειδή, με πιθανά θύματα ανηλίκους».
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, τα εν λόγω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναδεικνύουν μια αντικειμενικά δρομολογημένη εγκληματική δράση που καταδεικνύει τον αδίστακτο χαρακτήρα τους και τους καθιστά υπόπτους τέλεσης νέων εγκλημάτων, προτάσσοντας τη σεξουαλική ικανοποίηση που αποκομίζουν από την παράνομη αυτή δραστηριότητα. Για την εξασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων στο ακροατήριο και την υποβολή τους στην εκτέλεση της ποινής που τυχόν θα τους επιβληθεί, ο εισαγγελέας υπενθυμίζει ότι «κατά την κρίση μας υπάρχουν οι αναγκαίοι όροι του νόμου για την επιβολή και τη συνέχιση σε αυτούς του δυσμενούς μέτρου της προσωρινής κράτησης για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, τα οποία κάλλιστα μπορεί να διαπράξουν εφόσον αφεθούν ελεύθεροι, συναναστρεφόμενοι με ανηλίκους στην οικία τους ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο, στον οποίο δεν θα είναι δυνατή η παρακολούθησή τους και οι συναναστροφές τους, είτε διά ζώσης είτε διά των συσκευών τεχνολογίας».

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, καθώς «προχώρησαν στην τέλεση έκνομης πράξης με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου αδικήματος, επιδεικνύοντας πρωτοφανή σκληρότητα, εκμετάλλευση και απάθεια απέναντι σε ένα ανήλικο παιδί δώδεκα ετών».

Στην εισήγησή του δίνει έμφαση στην ιδιαίτερη απαξία και στο είδος του προσβαλλόμενου αγαθού, στον τρόπο τέλεσης, αλλά και στην ευαίσθητη ηλικία της ανήλικης παθούσας.

Ο εισαγγελέας, δηλώνοντας ξεκάθαρα την άρνησή του σε κάθε περίπτωση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, επιμένει στην εισήγησή του για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά ότι «οι παραπάνω απαιτήσεις δεν μπορούν να εξασφαλιστούν με την επιβολή περιοριστικών όρων ή κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, αφού δεν επαρκούν να αποτρέψουν τη συνέχιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνιστάμενης στην τέλεση συναφών εγκλημάτων και στην επικοινωνία με ανήλικες κοπέλες και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουν να κρατούνται προσωρινά».

Παράλληλα ζητεί τη διατήρηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους, καθώς και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης προσέγγισης, συναναστροφής και επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο με τη 12χρονη. Για τρεις από τους κατηγορούμενους Πακιστανούς, οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη, ζήτησε με την ενεργοποίηση των ενταλμάτων σύλληψης να οδηγηθούν στη φυλακή.

Καταθέσεις με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη 12χρονη!

 

Στις λεπτομερείς καταθέσεις της που έδινε κάθε φορά στην Αστυνομία η 12χρονη μαθήτρια, η οποία αναγνώρισε τους κακοποιητές-πελάτες της, ανάμεσα σε μια πλειάδα φωτογραφιών που της επέδειξαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, το κοριτσάκι καταθέτει λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο συνάντησης και προσέγγισής της με τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους, τον τόπο συνευρέσεώς τους, αλλά και για το χρηματικό αντίτιμο που λάμβανε ως αμοιβή για την ερωτική τους επαφή. Μάλιστα, από το περιεχόμενο της εκάστοτε κατάθεσης της ανήλικης προέκυπταν οι συναντήσεις άλλοτε στα σπίτια των κατηγορουμένων ή στους χώρους εργασίας τους, π.χ. βενζινάδικα, αυτοκίνητα, αποθήκες, ακόμα και σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Η ανήλικη μάρτυρας έδινε ακριβή τόπο διαμονής των κατηγορουμένων, λεπτομέρειες των χώρων και των αντικειμένων, αλλά μιλούσε και για την ύπαρξη και άλλων προσώπων που συγκατοικούσαν με τους κατηγορουμένους. Ο εισαγγελέας αντικρούει τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί λάθους και μπερδέματος στα πρόσωπα, κυρίως των αλλοδαπών που δούλευαν σε βενζινάδικα και περίπτερα, βασίζοντας την κρίση του στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ψυχολόγου – αστυνόμου Β΄ Κωνσταντίνας Κωστάκου, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ανήλικη: «… μίλησε με συνέπεια, σαφήνεια και αμεσότητα για ζητήματα που αφορούν στην ίδια, την καθημερινότητά της, τη σχέση της με τους σημαντικούς άλλους, αλλά και τα υπό διερεύνηση γεγονότα. Η αντιληπτική της ικανότητα αξιολογείται αδρά κλινικά ως φυσιολογική, με πολύ καλή ροή λόγου και ορθή δομή σκέψης. Είναι καλά προσανατολισμένη σε χώρο και χρόνο και δεν εντοπίζονται αλλοιώσεις της παλαιάς ή/και πρόσφατης μνήμης…».

Οι Πακιστανοί

Στις απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις της ανήλικης, που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», μαζί με την εισαγγελική πρόταση του Χρήστου Ντζούρα, προκύπτουν οι λεπτομερείς περιγραφές της μικρής, η περιγραφή των προσώπων, αλλά και το πολυάριθμο πελατολόγιο των συνευρέσεων της περιοχής Σεπόλια – Κολωνού, την οποία έβαζε ο Ηλίας Μίχος να ικανοποιεί αποκομίζοντας ο ίδιος τα κέρδη. Μάλιστα προκύπτει ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους τής ζητούσαν να τους στέλνει μέσω της εφαρμογής Viber γυμνές φωτογραφίες της έναντι του ποσού των 30 ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάμε να προχωρήσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι για τους
οποίους είναι σημαντικό να μιλήσουμε σήμερα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ακούω…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είναι άλλοι τέσσερις Πακιστανοί που έχουν περίπτερα που δουλεύουν τέλος πάντων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περίπτερα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι μαγαζιά σαν μίνι-μάρκετ; Περίπτερο κανονικό.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Πουλούσε τα πάντα, τσιγάρα, χυμούς, πατατάκια, αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα. Και; Ο καθένας είχε ένα τέτοιο μαγαζί εννοείς; Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αυτοί.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Δεν ξέρω, αλλά…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκεί πάλι κοντά στη γειτονιά που κυκλοφορούσες; Σε αποστάσεις με τα πόδια; ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς τους γνώρισες αυτούς;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Πήγαινα, αγόραζα, έτσι, σε όλους το ίδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με κανέναν δεν είναι κάτι διαφορετικό. Δηλαδή πήγαινες να ψωνίσεις κάτι.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μετά πρότεινες εσύ κάτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχες πάρει το τηλέφωνο αυτών των αντρών ή συναντιόσασταν;…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι, πήγαινα εκεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι επαφές με αυτούς τους άντρες γίνονταν σε αυτά τα μαγαζιά;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και έχει τύχει με κάποιον από αυτούς που μου αναφέρεις να έχετε βρεθεί κάπου αλλού;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά τα μαγαζιά όλα, αν τα αναζητήσουμε στον χάρτη, πιστεύεις ότι περίπου θα τα αναγνωρίσεις;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό που θυμάσαι για κάποιον από αυτούς τους τέσσερις άντρες;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ηλικίες τους περίπου ήταν οι ίδιες;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήξερες ονόματα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: [Γνέφει αρνητικά].

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι. Είχαν άλλους ανθρώπους κάποιος από αυτούς μέσα στα μαγαζιά τους;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: [Γνέφει αρνητικά].

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ώρες βρισκόσουν στα μαγαζιά αυτών των ανθρώπων;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Έξι;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ώρα δηλαδή που δούλευαν τα μαγαζιά;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: [Γνέφει καταφατικά].

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα κλείνανε δηλαδή για κάποια ώρα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Δεν θυμάμαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπαινόβγαινε κόσμος;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι. Μπορεί να κλείδωνε την πόρτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι μπορεί… κλείδωνε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποια από αυτά τα μαγαζιά υπήρχε περίπτωση να είχαν κάποιον έξτρα χώρο στον οποίον συναντήθηκες με αυτούς τους άντρες;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: [Γνέφει αρνητικά].

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον χώρο τον γενικό του μαγαζιού, δηλαδή.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα. Τα ίδια χρήματα έδιναν αυτοί οι άντρες;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχεις μηνύματα με κάποιον από αυτούς;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα. Τα χρήματα αυτά τα έδινες και εκείνα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: … στον άνθρωπο που μου έχεις πει;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: [Γνέφει καταφατικά].

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει τύχει ποτέ να κρατήσεις χρήματα από αυτά;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι…

Πατέρας και γιος

Ανάμεσα στους παρόντες κατηγορουμένους αυτής της δεύτερης δικογραφίας είναι και ένας 49χρονος Έλληνας μουσουλμάνος στο θρήσκευμα από τη Δυτική Θράκη, ο οποίος συνευρέθηκε με τη μαθήτρια τόσο εκείνος όσο και ο γιος του στο σπίτι του όταν απουσίαζαν η γυναίκα του και οι κόρες τους. Μάλιστα, για τον εν λόγω κατηγορούμενο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισής του στον ανακριτή η σύζυγός του, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει το ανήλικο θύμα, κάτι που δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που τον προφυλάκισαν. Ο γιος, 20 ετών, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει άλλος;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι. Είναι ένας που είναι και γιος και πατέρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι δύο λοιπόν;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Πού είναι στο σπίτι, έχει γίνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι άντρες είναι αυτοί, περίπου τι ηλικίας, τι εθνικότητας;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Από Τουρκία νομίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρεις καθόλου τα ονόματά τους;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μόνο του γιου… Είναι ο Φ… Αυτός έχει παίξει και σε τραγούδια τραπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Χμ…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Και αυτά… και είναι 16, 17 χρόνων;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο γιος;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και ο μπαμπάς;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: 40; Νομίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως ο Φ… είναι τέτοια ηλικία, 17; Πώς γνώρισες τον Φ… και τον μπαμπά του;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είχαν έρθει στην πλατεία τέλος πάντων… και επειδή ο πατέρας του στην πλατεία καθότανε με τον σκύλο…, έναν, ένα άσπρο και το…, δεν μπορώ να το πω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έκανε κάτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, όχι…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν κατάλαβα. Έκανε εκείνος κάτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, μόνος του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον εαυτό του;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, στην πλατεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άσχετα από το σκυλί τώρα μου λες, απλά είχε το σκυλί εκεί;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καθόταν δηλαδή και τι έκανε, έκανε κάτι στο σώμα του ο ίδιος;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπροστά στον κόσμο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μπροστά, ναι, επειδή ήμασταν πολλά παιδιά εκεί… και αυτόν τον ξέρουν κι άλλα παιδιά και αυτό που είχε κάνει μπροστά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έβαλε το χέρι του εννοείς στα ευαίσθητα σημεία του;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Τα είχε βγάλει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το είχε βγάλει έξω;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Καθότανε…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Και αυτό που έκανε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα τον έχουν δει κι άλλα παιδιά αυτόν τον άνθρωπο ότι το κάνει αυτό;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το έχει κάνει μία φορά ή είναι ένας άνθρωπος που συνέχιζε να πηγαίνει;…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Κάθε φορά που ερχόταν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Α! Είναι ένας άνθρωπος λοιπόν που είχε μια τέτοια συμπεριφορά γενικά; Και πώς γνωρίστηκες εσύ με αυτόν τον άνθρωπο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Πήγα του…, πήγα το είπα στον Μίχο τι κάνει αυτός και μου λέει: ‘‘Α, ωραία, τον βρήκαμε και αυτόν’’. Και μου ‘‘λέει πήγαινε πες του αν θέλει αυτό κι αυτό’’. Και νομίζω στο Ίνσταγκραμ που ποτέ δεν μιλάγαμε από μηνύματα, απλά νομίζω ότι το Ίνσταγκράμ του είχε μια φωτογραφία με την πλατεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με αυτόν δεν έχεις μιλήσει ποτέ σε μηνύματα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ποτέ, μόνο όταν ερχόταν στην πλατεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το Ίνσταγκράμ του πώς το γνώριζες, θυμάσαι καθόλου πώς ήτανε;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μου το είχε δώσει μία φορά, αλλά μετά δεν μιλάγαμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι τον λογαριασμό του;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Άμα τον βρούμε, δεν θυμάμαι, αλλά θα δούμε. Αλλά ξέρω πού μένει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι, ξέρεις το σπίτι του και μου λες ότι στο σπίτι του είχες βρεθεί με αυτό τον άντρα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, και με τον γιο του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήξερε και ο μπαμπάς ότι είχες βρεθεί με τον γιο, και ο γιος ότι είχες βρεθεί με τον μπαμπά; …Χωριστά με τον καθέναν;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσες φορές περίπου μπορεί να πήγες σε αυτό το σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Τρεις;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις ίδιες φορές που πήγες στο σπίτι μπορεί να βρέθηκες με τον μπαμπά και να βρέθηκες και με τον γιο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ; Άρα θυμάσαι πόσες με τον έναν και πόσες με τον άλλον; Επειδή μου λες ότι πήγες τρεις φορές.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Τρεις φορές και με τον καθέναν ξεχωριστά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τρεις φορές με τον καθέναν ξεχωριστά, άρα έξι; Ή τρεις φορές πήγες στο σπίτι και βρέθηκες με τον μπαμπά και μετά βρέθηκες με τον γιο ή αντίστροφα; Δηλαδή τις ίδιες… την ίδια φορά που πήγες στο σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Έξι μαζί και με τον πατέρα και με τον γιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα, τρεις φορές με τον καθέναν σε ξεχωριστές ημέρες, ε;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και ποιος σε πλήρωνε, ο καθένας ξεχωριστά;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ο πατέρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο μπαμπάς έδινε και όταν βρισκόσουν και με τον γιο του; Ήταν εκεί όταν βρισκόσουν με τον γιο του ο μπαμπάς, ήταν στο σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ήταν απέξω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν απέξω. Όταν βρισκόσουνα με τον μπαμπά ήταν ο γιος απ’ έξω;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ήταν απέξω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτός ο άντρας είχε γυναίκα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που ζούσε σε αυτό το σπίτι; Τι ώρες περίπου πήγαινες σε αυτό το σπίτι, θυμάσαι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Απόγευμα, το καλοκαίρι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και η γυναίκα του;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ε, δεν ήταν εκεί κάποιες φορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ήταν εκεί κάποιες φορές, ήταν κάποια στιγμή;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Δεν ήταν εκεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ήταν εκεί. Με αυτόν πώς συνεννοούσασταν για να βρεθείτε, για να πας στο σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Στην πλατεία, και καλά ότι χάιδευα τον σκύλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και σου έλεγε πάμε, ας πούμε, με την έννοια ότι τώρα είναι μια ώρα που η γυναίκα μου δεν είναι στο σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκεί στην πλατεία ήταν και ο γιος του; Δηλαδή ερχόντουσαν και οι δύο μαζί και πηγαίνατε στο σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Πήγαιναν αυτοί οι δύο πρώτα μαζί. Και μετά πήγαινα εγώ, ξεχωριστά…, όχι μαζί και οι δύο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα. Θυμάσαι καθόλου αυτό το σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, μπορώ να σας το δείξω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείς να το αναγνωρίσεις άμα το ψάξουμε, να βρούμε δηλαδή τη διεύθυνση;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάσαι καθόλου πώς ήταν αυτό το σπίτι μέσα, πόσα δωμάτια μπορεί να είχε ας πούμε ή σε ποιο δωμάτιο βρισκόσασταν;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Άμα πάω εκεί μπορώ να σας πω σε ποιο δωμάτιο βρισκόμασταν, αλλά αλλιώς δεν θυμάμαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάσαι αν ήταν ένα μεγάλο σπίτι, ένα μικρό σπίτι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ήταν ένα μεγάλο σπίτι…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν σε όροφο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι, ήταν κάτω. Ε, νομίζω…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν ισόγειο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ήταν πολυκατοικία καν ή ήταν στο ισόγειο πολυκατοικίας;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Είχε μόνο έναν όροφο, ένα μπαλκόνι έχει μόνο και από κάτω ήταν το σπίτι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάλιστα…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ε… Επειδή δεν νομίζω εκεί δεν είχε ρεύμα αυτό το σπίτι και μένουν αλλού, αλλά εκεί ήταν και το δικό του σπίτι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν το κατάλαβα αυτό, για βοήθησέ με.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Εκεί πέρα που μένανε δεν είχε ρεύμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι.
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Και αυτό…, αυτός ο Φ… έμενε σε άλλο σπίτι, επειδή αυτό το σπίτι δεν έχει ρεύμα. Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν δικό τους λοιπόν το σπίτι αυτό;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλλά δεν κατοικούσαν εκεί;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Κάποιες φορές ναι, αλλά δεν ξέρω, αλλά είχανε δύο σπίτια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρεις ότι είχανε κι ένα άλλο σπίτι, στο οποίο είχες πάει ποτέ;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι, άρα στο σπίτι αυτό τις φορές που πήγες δεν υπήρχε ρεύμα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν ένα τακτοποιημένο σπίτι ωστόσο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι, στο δωμάτιο που βρέθηκες με αυτούς τους ανθρώπους θυμάσαι έστω τα βασικά έπιπλα που μπορεί να είχε το δωμάτιο αυτό;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ένα κρεβάτι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα κρεβάτι μονό, διπλό;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μονό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήτανε στρωμένο το κρεβάτι αυτό;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχε μόνο το στρώμα, δηλαδή, χωρίς σεντόνια;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι. Κάτω είχε ένα χαλί, ένα κομοδίνο και ντουλάπες νομίζω, δεν θυμάμαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι λεφτά σου είχε δώσει αυτός;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: 50.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει οτιδήποτε άλλο που μπορεί να θυμάσαι γι’ αυτούς τους δύο που να;…
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Και το αμάξι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι αμάξι ήταν;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Να σας το δείξω μετά για να;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν θυμάσαι καθόλου τη μάρκα εννοείς;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το χρώμα το θυμάσαι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ένα μπλε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα μπλε, αλλά αν ψάξουμε θα αναγνωρίσεις δηλαδή τη μάρκα ή το μοντέλο; ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με αυτούς δεν έχεις μιλήσει ποτέ στο τηλέφωνο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ούτε με τον γιο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ούτε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήξερες ο Φ… σε ποιο σχολείο πηγαίνει, πήγαινε σχολείο;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Νομίζω πήγαινε στο…, δεν ξέρω…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΣτΕ αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Μαλένα έδειχνε εξαιρετική… Δεν με ανησύχησε τίποτα. Οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές” κατέθεσε η παιδίατρος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας