17:47 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Υπόθεση Λιγνάδη: Eπιχείρηση τροµοκράτησης των θυµάτων µε µηνύσεις!

Υπόθεση Λιγνάδη: Eπιχείρηση τροµοκράτησης των θυµάτων µε µηνύσεις!

Υπόθεση Λιγνάδη: Απόπειρα κατατρομοκράτησης των φερόμενων θυμάτων και μαρτύρων που εξέθεσαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών τις ημέρες και τα έργα του ∆ημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλοντας πράξεις άκρατης σεξουαλικής βίας, διαφαίνεται πίσω από τις μηνύσεις που κατέθεσε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου σε βάρος των καταγγελλόντων αλλά και όσων επιβεβαιώνουν τις καταθέσεις τους. 

Tου ΜΑΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Τη στιγμή που αναμένεται η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο ∆ικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή (ή όχι) του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο ακροατήριο για το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, τα φερόμενα θύματα αλλά και οι μάρτυρες της υπόθεσης καλούνται να αντιμετωπίσουν μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος τους ο Λιγνάδης υλοποιώντας την απειλή που είχε εκστομίσει από την πρώτη κιόλας ημέρα της σύλληψής του.

Λιγνάδης
Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, οι εισαγγελικές Αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνύσεις του ηθοποιού κατά πάντων! Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου κατέθεσαν τις εξηγήσεις τους (έγγραφα υπομνήματα) ο νεαρός άνδρας (αιγυπτιακής καταγωγής) ο οποίος φέρεται να βιάστηκε τον Ιούλιο του 2015 στην Επίδαυρο από τον Λιγνάδη, αλλά και δύο μάρτυρες που κατέθεσαν σχετικά στην ανακρίτρια. Πρόκειται για το νεαρό αγόρι που είχε ταξιδέψει μαζί τους και έναν γνωστό σκηνοθέτη ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στην ανακρίτρια και κατέθεσε, όπως είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ότι το διάστημα 24-25-26 Ιουλίου 2015 βρισκόταν και εκείνος στην Επίδαυρο και ότι είδε από μακριά τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο μπαλκόνι σουίτας μαζί με δύο νεαρά αγόρια.

Σε βάρος τους ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμησης, ψευδούς κατάθεσης και ηθικής αυτουργίας στις ανωτέρω πράξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το φερόμενο θύμα και οι μάρτυρες ενέμειναν στις καταθέσεις τους σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που κατήγγειλαν και εξιστόρησαν στην ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για «προσχηματική μήνυση» η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να κάμψει το φρόνημά τους και να τους εκφοβίσει. Την ίδια στιγμή το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταθέσει και τις δικές του έγγραφες εξηγήσεις ο Παύλος Φ., ο οποίος φέρεται να βιάστηκε σε ηλικία 17 ετών, το 2015, κατά τη διάρκεια της επτάμηνης παραμονής του στο διαμέρισμα του ηθοποιού. Εκτός από τον 23χρονο σήμερα άνδρα, ο Λιγνάδης μήνυσε και έναν μάρτυρα ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος.

Λιγνάδη

 

Επιπλέον, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε σε πταισματοδίκη και ο κ. Γιάννης Βλάχος, πληρεξούσιος δικηγόρος του άνδρα ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη το 2010. Πρόκειται για έναν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον κατοικεί μόνιμα στη Σουηδία. Εκτός από το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο προφυλακισμένος ηθοποιός φρόντισε να μηνύσει (!) και έναν μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε σχετικά.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένες νομικές κινήσεις από την πλευρά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν αναμενόμενες, ενώ ως γνωστόν είχαν προαναγγελθεί από την πρώτη στιγμή. Επί της ουσίας πάντως μετά τη λήψη των σχετικών εξηγήσεων οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα μπουν στο συρτάρι (βάσει του άρθρου 59), καθώς πρώτα θα πρέπει να εκδικασθεί η κύρια υπόθεση, η οποία δεν είναι άλλη από τις κατηγορίες για βιασμό (και ανηλίκων) που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός.

Λιγνάδη

Άρνηση

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στις δύο απολογίες του ο Λιγνάδης έχει αρνηθεί οτιδήποτε του προσάπτουν τα φερόμενα θύματα κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» και ψευδείς μηνύσεις για τις οποίες άλλοτε υποστηρίζει ότι υποκινήθηκαν από το ΣΕΗ, άλλοτε από επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ήθελαν να πλήξουν την επένδυση στο Ελληνικό (!) και άλλοτε από τους ίδιους του δικηγόρους των θυμάτων!

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του 2010 αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε έρθει ποτέ στο σπίτι του και ότι οι ακριβείς περιγραφές του διαμερίσματος προέρχονται από πληροφορίες που αλίευσε από το ∆ιαδίκτυο και συγκεκριμένα το«Spitishoot.com».
Αρνήθηκε επίσης τον φερόμενο βιασμό της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2015, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη στο σπίτι της κας Ελένης Κούρκουλα. Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του το θύμα επεσήμανε ότι η κακοποίηση δεν είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο όπως είχε ισχυρισθεί αρχικά, αλλά τον Ιούλιο, περιγράφοντας λεπτομερώς το δωμάτιο «στην πάνω μεριά του λόφου όπου διέμεναν». Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει και ο έτερος μάρτυρας αλλά και ο σκηνοθέτης ο οποίος κατέθεσε ότι είδε τον Λιγνάδη με δύο νεαρά αγόρια.

Λιγνάδη

Επιπλέον, απολογούμενος διά υπομνήματος ο ηθοποιός τον περασμένο Ιούλιο αρνήθηκε ότι βίασε τον Παύλο Φ. την περίοδο που τον φιλοξενούσε το 2015. «Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα, ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ., με τους οποίους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Ο σκηνοθέτης αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που προσήλθε στην ανακρίτρια να καταθέσει το φερόμενο θύμα, λέγοντας: «∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε βάρος του το 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια», είχε πει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα είχε αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον ενήλικο ∆.Μ., ο οποίος κατήγγειλε βιασμό το 2018. «Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες!», είχε αναφέρει απολογούμενος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας