Υπόθεση Novartis: Αμερικανικό διάβημα στον Άρειο Πάγο

Υπόθεση Novartis: Αμερικανικό διάβημα στον Άρειο Πάγο

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς, GRECO, απέστειλε ο Αμερικανός δικηγόρος, Στηβ Κον, ο οποίος εκπρόσωπεί από κοινού με τον Παύλο Σαράκη τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis στις Αμερικανικές Αρχές.

Η αφορμή για την επιστολή δόθηκε μετά το αίτημα που έστειλαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης, στην Αμερική σχετικά με πληροφορίες που σχετίζονται με την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Στην επιστολή του ο Στηβ Κόν ζητεί από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές να απέχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας των ελλήνων που κατέθεσαν στις ΗΠΑ απειλώντας με προσφυγή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Eπίσης αναφέρει ότι και οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να προστατεύσουν την ταυτότητα των whistleblowers (μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος) κάτι το οποίο άλλωστε προβλέπεται και από τον ελληνικό νόμο αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις. Aξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση είχε εκπλήξει μέρος του νομικού κόσμου της χώρας καθώς θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο οι αμερικανικές Αρχές να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση της Νοvartis.

Ολόκληρη η επιστολή του Στηβ Κόν: 

Letter-Greek-WBers-FINAL

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει τους προστατευόμενους μάρτυρες η γραμματέας του Φρουζή 

Σχόλια