Υπόθεση Νovartis: Η κατάθεση-κόλαφος του Παναγιώτη Πικραμμένου

Υπόθεση Νovartis: Η κατάθεση-κόλαφος του Παναγιώτη Πικραμμένου

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ονοματίζει ως τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis, o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή αναφέρθηκε στην ανάμιξη του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεση. Όπως κατέθεσε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στην ιστοσελίδα documentonews.gr αναρτήθηκαν αποσπάσματα βίντεο στα οποία ο Κ. Φρουζής εμφανίζεται να μιλάει σε στελέχη της Novartis και να αναφέρει το όνομά του.

“Στο δημοσίευμα που συνοδεύει το βίντεο υπονοείται ότι υπήρχε δήθεν φιλική σχέση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για την ετειαρεία Νοvartis κατά το χρονικό διάστημα της θητείας μου ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Επρόκειτο για αυθαίρετες εκτιμήσεις καθώς είναι προφανές ότι ο Κ. Φρουζής αναφέρεται δι΄ολίγιν στο πρόσωπό μου και μόνο όσον αφορά το επιδειχθέν ενδιαφέρον μου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού για τη λήξη της μακράς απεργίας των φαρμακοποιών η οποία είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων προς τους πολίτες και μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία. Πρόκειται δηλαδή περί σκοπίμου διαστρεβλώσεως πραγματικών γεγονότων που είχαν γίνει με σκοπό την ενοχοποίησή μου. Την εποχή εκείνη ο Κ. Φρουζής ζητούσε επίμονα, μάλιστα μου είχε στείλει και εξώδικο, να προβεί η Κυβέρνησή μας σε τιμολόγηση νέων φαρμάκων με την ιδιότητα του ΣΦΕΕ. Απάντησα ότι αυτό δεν ήταν αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και αρνήθηκα να προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια…” κατέθεσε ο κ. Πικραμμένος, ενώ αναφερόμενος στην κατάθεση της Κελέση ότι δηλαδή σύμφωνα με ισχυρισμούς του Φρουζή είχε δώσει στον τότε υπηρεσιακό πρωθυπουργό 100.000 ευρώ προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντα της Novartis επεσήμανε: “Η κατάθεση αυτή είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδής, δόλια και κατευθυνόμενη, χωρίς κανένα έρεισμα σε πραγματικά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία. Το ψεύδος αυτής αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ερευνήθηκε σε βάθος και σε πλάτος με κάθε νόμιμο τρόπο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι είναι ψευδής και γι αυτό η δικογραφία όσον αφορά το πρόσωπό μου τέθηκε οριστικά στο αρχείο…”

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρεται και σε αντισυνταγματικές ενέργειες της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, καθώς (ορθά) επισημαίνει ότι ενώ η κατάθεση της Κελέσε δόθηκε στις 29-12-2017 η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018!

Διαβάστε όλη την κατάθεση του κ. Πικραμμένου: 

 

 

Σχόλια