23:14 Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση ψυχολόγου ΕΛ.ΑΣ.: Στο κενό η απόπειρα φίμωσης των «Ανοιχτών Υποθέσεων»

Υπόθεση ψυχολόγου ΕΛ.ΑΣ.: Στο κενό η απόπειρα φίμωσης των «Ανοιχτών Υποθέσεων»

Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. και ο δικηγόρος της Γιάννης Απατσίδης επέλεξαν να καταθέσουν την προσωρινή διαταγή κατά του OPEN, της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», της ιστοσελίδας eReportaz, του παρουσιαστή της εκπομπής των «Ανοιχτών Υποθέσεων» Πέτρου Κουσουλού και της αρχισυντάκτριας Φωτεινής Χρυσικάκη την Τετάρτη το μεσημέρι, λίγο πριν από τις 12.00, δηλαδή μία μέρα πριν από τη μετάδοση της εκπομπής «Ανοιχτές  Υποθέσεις». Το αίτημα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να αφαιρεθούν τα επίδικα δημοσιεύματα και οι εκπομπές από τις ανωτέρω ιστοσελίδες και τα αρχεία του OPEN, καταγγέλλοντας επιπλέον ότι η εκπομπή πρόσβαλε την προσωπικότητά της και τη δυσφήμησε.

Έτσι λοιπόν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, ημέρα προβολής της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις», δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Γιάννη Απατσίδη. Πλήθος κόσμου, γιαγιάδες, μητέρες, πατεράδες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της εν λόγω ψυχολόγου, εκπρόσωποι ενώσεων κακοποιημένων γυναικών, δημοσιογράφοι και δικηγόροι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δίπλα στο πλευρό του Πέτρου Κουσουλού και της δημοσιογραφικής έρευνας που ο ίδιος με συνέπεια ακολουθεί για να λάμψει η αλήθεια.

Η επίθεση Απατσίδη

Ο δικηγόρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. πολλές φορές έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Παρά το γεγονός ότι συζητούνταν ένα καθαρά νομικό ζήτημα, το οποίο μάλιστα με δόλιο τρόπο έθεσε την παραμονή της παρουσίασης της εκπομπής, με απώτερο, προφανή σκοπό τη ματαίωση της εκπομπής, άρχισε να μιλά ακατάληπτα μπλέκοντας τα… μήλα με τα πορτοκάλια και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην απόπειρα φίμωσης του Τύπου!

Ο δικάζων δικαστής πολλές φορές προσπάθησε να τον σταματήσει λέγοντάς του ότι δεν είναι το θέμα της δίκης και ότι τα εν λόγω μπορεί να τα λύσει έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Τόνισε ότι υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες μπήκαν στο αρχείο και αποφάσεις οι οποίες αθωώνουν την εντολέα του, παραγνωρίζοντας ότι πριν από μία ημέρα τής είχε ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατά συρροή, αλλά και πως ερευνάται και για κακουργήματα! Αμέσως μετά, προς υποστήριξη του ισχυρισμού του, με έντονο ύφος είπε ότι έχουν γίνει αιχμές για το πρόσωπό του. Ο δικαστής προσπάθησε με ήρεμο τρόπο να σταματήσει τον Απατσίδη να αναφέρεται στην προσωπική διαμάχη που έχει με τον δημοσιογράφο, διότι όλα τα παραπάνω δεν αφορούσαν την ουσία της δίκης. Ο Πέτρος Κουσουλός δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στις κακεντρέχειες και στα ασύστολα ψεύδη του εντολέα της ψυχολόγου.

Η υπερασπιστική γραμμή

Οι δικηγόροι οι οποίοι παραστάθηκαν από πλευράς του OPEN, της εταιρείας RED SMILE, της εφημερίδας μας, της ιστοσελίδας eReportaz και των Πέτρου Κουσουλού – Φωτεινής Χρυσικάκη έμειναν στα απολύτως απαραίτητα που αφορούσαν τα δικονομικά ζητήματα της προσωρινής διαταγής που δικαζόταν, χωρίς να απαντήσουν στον κ. Απατσίδη. Συγκεκριμένα τόνισαν ότι δεν συντρέχει το κατεπείγον και το έκτακτο, διότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει να εκτίθεται στα ΜΜΕ από το 2018 και έχουν υπάρξει και άλλα ρεπορτάζ από άλλα sites για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Επιπλέον τόνισαν ότι θα μπορούσε εδώ και μία εβδομάδα να έχει καταθέσει η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. την προσωρινή διαταγή και όχι μία ημέρα πριν από τη μετάδοση της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις», και μάλιστα το μεσημέρι λίγο πριν από τις 12.00 τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ οι ίδιοι ενημερώθηκαν στις 3.00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των «Ανοιχτών Υποθέσεων» υποστήριξαν ότι, ακριβώς επειδή έγινε η συγκεκριμένη δημοσιογραφική έρευνα, υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες από εκείνη τη στιγμή για τη συγκεκριμένη ψυχολόγο. Χαρακτηριστικό είναι ότι είπαν πως «υπάρχει γιαγιά 90 ετών η οποία μετά από γνωμάτευση της συγκεκριμένης ψυχολόγου κατηγορήθηκε, αλλά ευτυχώς αθωώθηκε. Καταλαβαίνετε ότι με τις πράξεις της η συγκεκριμένη ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. θα αφήσει ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή με αυτό το βάρος. Πάνω από 800 υποθέσεις αυτή τη στιγμή εκκρεμούν. Επίσης με αυτόν τον τρόπο καταπατείται η ελευθερία του Τύπου». Επίσης έγινε σαφές ότι καμία εμπλοκή δεν έχει το OPEN αλλά και η εταιρεία παραγωγής. Σημειώνεται ότι περισσότερα από 30 πρόσωπα, θύματα της ψυχολόγου, παραστάθηκαν υπέρ ημών μέσω της δικηγόρου Σταματίας Μάρκου.

Η απόφαση

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγήκε η απόφαση και το δικαστήριο κατέρριψε την πλειονότητα των αιτημάτων της Ν.Β. και υπεράσπισε το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου. Ειδικότερα η ψυχολόγος είχε μια σειρά από απαιτήσεις (οκτώ στο σύνολο), από τις οποίες δεκτές έγιναν μόλις δύο: Να μη δημοσιοποιείται η ταυτότητά της και να μην επεξεργαζόμαστε τη φωνή της!

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ

Προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά ανακριβών ειδήσεων, είναι για άλλη μία φορά χρέος μας να παρέμβουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, ώστε αυτή να μη συσκοτιστεί!

Όπως από την αρχή σας ενημερώσαμε όταν η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» και η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» έβγαλαν στην επιφάνεια την υποδειγματική δημοσιογραφική τους έρευνα για τη γνωστή σε όλους ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κατηγορείται για ψευδείς γνωματεύσεις όπου ανήλικα παιδιά παρουσιάζονταν συστηματικά ως θύματα ασελγών πράξεων από τους ίδιους τους γονείς τους, η συγκεκριμένη ψυχολόγος πώς αντέδρασε;

1ον] Η ίδια και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αρνήθηκαν να αποδεχθούν τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Πέτρου Κουσουλού να συμμετάσχουν στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις», αρνήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν με ευθύτητα επί των κατηγοριών.

2ον] Η ίδια, διά του ίδιου πληρεξουσίου δικηγόρου της, έσπευσε να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία καν δεν μας κοινοποίησε και σπεύσαμε να λάβουμε σε αντίγραφο εμείς, και μάλιστα όρισε τη συζήτηση με διαδικασία express το πρωί της επόμενης ημέρας (!). Με τη συγκεκριμένη αίτηση ζήτησε με πολλαπλά αιτήματα να φιμωθεί η δημοσιογραφία, να αποσυρθούν οι εκπομπές μας που την αφορούν, να μη μεταδοθεί νέα εκπομπή, να μην παρουσιαστούν στο τηλεοπτικό και στο αναγνωστικό κοινό, δηλαδή σε όλους εσάς, τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα της έρευνας που την αφορούν. Δηλαδή να αποσιωπηθούν όλα ώστε κανείς σας να μην ενημερωθεί για τα ευρήματα της επί μακρόν έρευνας σχετικά με τη συγκεκριμένη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και για τις δικαστικές κρίσεις που ήδη έχουν υπάρξει για τη δράση και τις ημέρες της.
Κοντολογίς, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η γνωστή ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. μετά του εντολοδόχου και νομικού παραστάτη της, ο οποίος παραδόξως για άλλους εντολείς του υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, δεν τήρησε την αρχή «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», αλλά αντιθέτως ζήτησε με σωρεία αιτημάτων τη φίμωση της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις», τη φίμωση της ιστοσελίδας ereportaz και της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», δηλαδή επί της ουσίας τη φίμωση του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού, ο οποίος με τόλμη και θάρρος ανέδειξε και άρα προστάτεψε την έρευνα που διενεργείται με φερόμενα θύματα ό,τι πιο ιερό, τις αγνές παιδικές ψυχές.

Η Δικαιοσύνη στεκούμενη στο ύψος της και σεβόμενη τη συνταγματικά και ευρωπαϊκά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου απέρριψε όλα τα αιτήματα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. και το μόνο που δέχθηκε ήταν να μην αναφέρεται ολόκληρο το ονοματεπώνυμό της, να μην αναρτάται η φωτογραφία της και να μην υπάρχει επεξεργασία στη φωνή της.

Με την απόρριψη λοιπόν όλων των κύριων αιτημάτων της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. για όσα αναλυτικά εκείνη ζήτησε προκειμένου να πετύχει να παραμείνετε όλοι εσείς στο σκοτάδι, να μην ενημερωθείτε για τα ευρήματα της σε βάρος της έρευνας και άρα να μην εμφανιστούν και άλλα φερόμενα θύματα της δράσης της, η δημοσιογραφική μας έρευνα, με την οποία πολεμάμε για τις αγνές ψυχές των παιδιών και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ίδιων και των γονέων τους, συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, καθώς κάθε μέρα γινόμαστε αποδέκτες νέων καταγγελιών από όλη την Ελλάδα και για άλλες άγνωστες μέχρι σήμερα γνωματεύσεις που είχαν δοθεί από τη συγκεκριμένη ψυχολόγο.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της αλήθειας και μόνο, και το καθήκον όλων μας να συμβάλουμε στην αποκάλυψή της είναι το υψηλότερο δυνατό, όταν υπερασπιζόμαστε ό,τι πιο ιερό, τα ανήλικα παιδιά, που αξίζουν τη μέγιστη δυνατή αγάπη και στήριξή μας.

Όλα λοιπόν στο φως και ένα τεράστιο ΟΧΙ στο σκοτάδι που με όλους αυτούς τους τρόπους και τα τεχνάσματα η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. θέλει να επιβάλει.

ψυχολογος

Με τη δικηγόρο Βασιλική Κακαρούνα

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την κράτηση ή μη του 53χρονου που τραυμάτισε με το τρακτέρ του 26χρονο

Ρόδος: Τη Δευτέρα θα δικαστεί 53χρονος Νορβηγός ο οποίος έψαχνε ανήλικες για παρέα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας