Σοκ προκαλεί η υπόθεση του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε να κλαίει μόνο του σε μπαλκόνι διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.
Οι γονείς του, υπήκοοι Βουλγαρίας, ισχυρίστηκαν ότι το άφησαν εκεί «για να πάρει αέρα», ενώ οι ίδιοι κοιμούνταν μέσα στο σπίτι μαζί με τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Το διαμέρισμα δεν είχε ρεύμα και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να εισέλθουν με φακούς, αφού προηγουμένως ειδοποιήθηκαν από πολίτη που άκουσε το βρέφος να κλαίει. «Ευτυχώς η πόρτα ήταν παλαιού τύπου και μπορέσαμε να μπούμε. Το σπίτι ήταν σκοτεινό», δήλωσε ο αρχιφύλακας Γιώργος Τζουμπελίδης.
Η μεταφορά στο νοσοκομείο και παρέμβαση Εισαγγελέα
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ενώ με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκαν και τα τρία αδερφάκια του στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της υγείας τους, η οποία φαίνεται καλή, και να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.
Παράλληλα, κοινωνική λειτουργός θα πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, στο πλαίσιο σχετικής εντολής από την εισαγγελέα ανηλίκων.
Οι γονείς εντοπίστηκαν από τις Αρχές σε καταυλισμό στην περιοχή της Ηλείας, χάρη στο στίγμα κινητού τηλεφώνου. Κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας στη Βάρδα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Γείτονες στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι το βρέφος έκλαιγε συχνά, χωρίς να ανταποκρίνεται κανείς. «Το άκουγα όλη την εβδομάδα. Προχθές βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ένα καρότσι σκεπασμένο με κουβέρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά μία γειτόνισσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: