5:29 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ύστατη προσπάθεια του Μπερλουσκόνι για την προεδρία

Ύστατη προσπάθεια του Μπερλουσκόνι για την προεδρία

Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για την διαδοχή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, συνεχίζει να είναι ασαφής και σε συνεχή εξέλιξη.

Ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Βιτόριο Σγκάρμπι, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο “Καβαλιέρε” σκέφτεται να αποσυρθεί από την “κούρσα” για την προεδρία και να υποδείξει, ως υποψήφιο, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, πριν από λίγο μετέδωσαν ότι ο “μίστερ TV” προσπαθεί ακόμη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, πριν ανακοινώσει επίσημα την παραίτησή του από την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Πριν από λίγο, φέρεται να είπε σε βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, “δεν θέλω να απογοητεύσω όσους με εμπιστεύονται” και με σειρά τηλεφωνικών επαφών του, προσπάθησε – για ακόμη μια φορά – να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι αναγκαίες ψήφοι για να μπορέσει να εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησε και με τους κεντροδεξιούς περιφερειάρχες, οι οποίοι είναι 14 σε σύνολο 20.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας