13:51 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ζαχαράκη: Μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόφαση για δημοτικά, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ζαχαράκη: Μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόφαση για δημοτικά, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει για τα δημοτικά σχολεία και το άνοιγμά τους στις αρχές Ιουνίου.

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ «πως οι ενδείξεις από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας είναι θετικές και η προσαρμογή είναι ομαλή».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ότι μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Αυτό θα ισχύσει φυσικά, εάν τα δημοτικά ανοίξουν τελικά στις αρχές Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα:

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος» τόνισε η κ. Ζαχαράκη.
Υπενθυμίζεται όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα ανοίξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία.

«Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων είχαμε πει ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου», είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός, οι αποφάσεις ωστόσο θα ληφθούν την Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διχασμένη η επιτροπή για το άνοιγμα των δημοτικών

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά μίλησε στην «ΜΠΑΜ» για το κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξουνε και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία -αφού η χώρα πάει καλά και η διασπορά του ιού στην κοινότητα έχει σχεδόν εκμηδενιστεί-η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εμφανίζεται διχασμένη σ’ αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά συμμετέχει στην επιτροπή και φαίνεται ότι καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να ανοίξουν τουλάχιστον οι μεγάλες τάξεις του δημοτικού.  Έτσι υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν την 1η Ιουνίου η Ε και η ΣΤ δημοτικού.

Ενώ μια δεύτερη σκέψη είναι να ανοίξουν τα σχολεία την 1 Σεπτεμβρίου δηλαδή 11 μέρες νωρίτερα από το κανονικό.

Καθώς λοιπόν εγώ έγραφα αυτό το άρθρο και ανακοίνωνα στο γιο μου ότι υπάρχει σκέψη να ανοίξουν τα σχολεία η ενθουσιώδης απάντηση του ήταν «επιτέλους». Τα παιδιά έχουνε κουραστεί από το μάθημα στο ταμπλετ για την οθόνη κουράζει τα μάτια τους και θέλουνε να βρεθούνε στο φυσικό τους χώρο και να ξαναδούν  τους φίλους τους και τους καθηγητές τους.

Διαβάστε τι δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Μαρίζα Τσολιά στην Αλεξία Σβώλου και την ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ.

Live – Ο χάρτης με την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας