23:05 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη για την παρομοίωση του Αζοφστάλ με το Μεσολόγγι

Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη για την παρομοίωση του Αζοφστάλ με το Μεσολόγγι

Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι απόπειρες για δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε μια περίεργη συλλογή ιστορικών αναλογιών» σημείωσε η Ζαχάροβα.

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, πριν από 200 χρόνια, συγκρίθηκε με τα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου που διεξάγει πόλεμο κατά των ίδιων της των πολιτών στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια» ανέφερε η ίδια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου.

«Απίστευτο, ήρωες που υπερασπίστηκαν το Μεσολόγγι μεταξύ 1825 και 1826, συγκρίνονται με τους ναζί του τάγματος Αζόφ» υπερθεμάτισε.

«Αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά εσφαλμένη απόφασή της να ταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινές επιθέσεις κατά των φιλήσυχων πολιτών του Ντονμπάς» πρόσθεσε.

Αντιμέτωπη με πλήθος κατηγοριών, η Ρωσία είναι ανήμπορη να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον ειδησεογραφικό χώρο της Ελλάδας» σχολίασε, καταλήγοντας πως τα σχόλια της Ελλάδας είναι μια επίδειξη αφοσίωσης στους επιβεβλημένους από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ κανόνες.

Διαβάστε επίσης

Μαρία Ζαχάροβα: Επίθεση στην Ελλάδα για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Η απάντηση της Αθήνας στις κατηγορίες της Ζαχάροβα

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας