17:34 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ζάκυνθος: Σε αργία 14 “αρνητές” ιερείς – Αντιδράσεις από υποστηρικτές τους - Πέταξαν τρικάκια

Ζάκυνθος: Σε αργία 14 “αρνητές” ιερείς – Αντιδράσεις από υποστηρικτές τους - Πέταξαν τρικάκια

Σε αργία τίθενται από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μικρής μερίδας πιστών.

Οι υποστηρικτές των αρνητών ιερέων, πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου “τρικάκια” εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου “σατανικές”. Ωστόσο η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι “αρνητές” ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και αν δεν αντικατασταθούν με κάποιο τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων.

Εν των μεταξύ στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον περιορισμός της πανδημίας κυρίως από τους ανεμβολίαστους και δημοσιεύτηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιλαμβάνονται τα εξής:

Οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

πηγή: ertnews.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγράφηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για τα ΑμΕΑ

Νέα Μέτρα: Τι ισχύει από Δευτέρα σε δημόσιο, δικαστήρια, λιανεμπόριο, εκκλησίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας