14:52 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

Αναβλήθηκε, για λόγους ασφαλείας, η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (17/01).

Όπως μεταδίδει το Politico, επικαλούμενο δύο καλά ενημερωμένες πηγές, η πρόβα του νέου αμερικανού προέδρου θα γίνει μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα, καθώς η κατάσταση, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, είναι ακόμα τεταμένη.

Η ομάδα του Μπάιντεν έχει επίσης ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ στην Ουάσινγκτον, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Στην τελετή, στην οποία θα παρευρεθεί εξαιρετικά μειωμένος αριθμός ατόμων, λόγω κορωνοϊού, θα τραγουδήσουν, μεταξύ άλλων, η Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ, ενώ ο Τομ Χανκς θα παρουσιάσει ειδική εκπομπή γι’ αυτήν.

Το κοινό δεν θα μπορέσει επίσης να δώσει το «παρών» στην ορκωμοσία στον δυτικό τομέα του Καπιτωλίου, ο οποίος έχει πλέον οχυρωθεί με φράκτες και προστατεύεται από χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν παραμένει έκρυθμη, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, στοιχίζοντας τη ζωή σε πέντε άτομα.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί, ενώ οι αρχές σκοπεύουν να αναπτύξουν τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς εν μέσω φόβων για νέες ταραχές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines δεν θα επιτρέπει στους επιβάτες πτήσεων προς τα αεροδρόμια της περιοχής να μεταφέρουν όπλα μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας.

Παράλληλα, ορισμένες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, δρόμοι, αλλά και σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα της ορκωμοσίας.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες το σχέδιό του για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από το χτύπημα της πανδημίας του  κορωνοϊού, καθώς, όπως τόνισε, «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

Το πρόγραμμα προβλέπει γιγαντιαία δαπάνη ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων ως στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας