12:04 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Χαμός στο Twitter με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Τα σχόλια πέφτουν βροχή

Χαμός στο Twitter με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Τα σχόλια πέφτουν βροχή

Ο κακός χαμός γίνεται στο Twitter μετά από την ανακοίνωση τους δημοφιλούς ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος έσπευσε να στείλει σε όλα τα ΜΜΕ ανακοίνωση δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του θέλοντας να προφυλάξει την οντότητά ως ηθοποιού και σκηνοθέτου από τα στόματα συναδέλφων του.

Μα είναι περίεργο σκέφτεται ο καθένας από εμάς καθώς ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όταν το κούτελό σου είναι καθαρό δεν χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία να επιβάλεις στα Μέσα να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Βεβαίως, κάθε άνθρωπος και δη δημόσιο πρόσωπο έχει δικαίωμα να προστατεύσει το κύρος του και την εικόνα του και αυτό είναι προφανές πως δεν είναι μεμπτό.

Ωστόσο, επειδή το κίνημα #MeToo «φουντώνει» και στη χώρα μας και ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου και σωρείας ηθοποιών ίσως θέλει έτσι να κάνει έναν άλλο τύπου ντόρο γύρω από το όνομά του ο συμπαθής και ταλαντούχος αδιαμφισβήτητα ηθοποιός.

Όπως λοιπόν είπαμε και στην εισαγωγή μας τις τελευταίες ώρες οι χρήστες κοινωνικής δικτύωσης κάνουν πάρτι στο Tweeter σχολιάζοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω ηθοποιός ζήτησε να μην εμπλακεί το όνομά του σε παρόμοια περιστατικά που, όπως τονίζει, ο ίδιος δεν τα γνωρίζει και δεν έχουν πέσει στη σφαίρα της αντίληψής του.

Από ότι φαίνεται ο Πέτρος Φιλιππίδης πληροφορήθηκε ότι θα υπήρχαν αυτές τις ημέρες καταγγελίες και αναφορές εις βάρος του και με αυτή την κίνηση θέλησε να φιμώσει το στόμα όσων είχαν την πρόθεση να μιλήσουν δημόσια γι’ αυτόν.

Στην ανακοίνωση του κ, Φιλιππίδη ο ίδιος δια του δικηγόρου του λέει:  «Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππίδης.

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα. Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου» καταλήγει.

Δείτε την αντίδραση του Twitter και τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας. Εμείς, είναι πασιφανές πως δεν παίρνουμε θέση γιατί εδώ δεν είναι λαϊκό δικαστήριο, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε και την άποψη του απλού καθημερινού κόσμου.

Φυσικά αυτό είναι ένα πολύ μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα τιτιβίσματα καθώς περισσότερα μπορείτε να απολαύσετε και στον παρακάτω σύνδεσμό στο twitter  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα – Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Σεισμός από όσα «έκρυβε» η κουίντα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας