23:04 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Πανδημία: Στο πλευρό των Πορτογάλων ο γερμανικός στρατός

Πανδημία: Στο πλευρό των Πορτογάλων ο γερμανικός στρατός

Τραγική είναι η κατάσταση στην Πορτογαλία που καταγράφει τελευταία αλματώδη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων Covid-19. Τις επόμενες ώρες καταφθάνει ο γερμανικός στρατός με ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Για μεγάλο διάστημα η Πορτογαλία συγκαταλεγόταν στις χώρες που είχαν ξεχωρίσει για την σχετικά καλή διαχείριση της πανδημίας. Από το περασμένο φθινόπωρο όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην. Από τις 900 περίπου κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι περισσότερες είναι κατειλημμένες με ασθενείς Covid-19 ενώ η χώρα έχει απομονωθεί σχεδόν πλήρως. Ήδη την περασμένη εβδομάδα η πορτογαλική κυβέρνηση εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ζητώντας τη συνδρομή της Γερμανίας. Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κραμπ-Καρενμπάουερ απέστειλε άμεσα καταρχάς μια ομάδα διερεύνησης, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες της χώρας. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι φρικτές συνθήκες, κυρίως στις κλινικές της Πορτογαλίας.

Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο γερμανικός στρατός αποστέλλει σε μια πρώτη φάση 27 γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι θα παραμείνουν στην Πορτογαλία για τρεις εβδομάδες. Σε εξοπλισμό οι Γερμανοί θα μεταφέρουν κυρίως κρεβάτια εκστρατείας και αναπνευστήρες. Καταρχάς δεν φαίνεται να προβλέπεται η μεταφορά ιδιαίτερα βαριά αρρώστων από την Πορτογαλία στην Γερμανία. Αυτό έχει προσφερθεί να το κάνει όμως η Αυστρία, όπως διαβεβαίωσε την Κυριακή ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επιβάλλει να βοηθήσουμε άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία, για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης 

Για πιθανό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: “Εντός του καλοκαιριού θα εμβολιάσουμε το 70% των ευρωπαίων”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας