4:03 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Δείτε το πρώτο φορτίο του εμβολίου που φτάνει σε Νοσοκομείο του Λονδίνου

Δείτε το πρώτο φορτίο του εμβολίου που φτάνει σε Νοσοκομείο του Λονδίνου

Το NHS  (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας)  δημοσίευσε βίντεο ενός φορτίου  εμβολίων που έφτασε  στο Croydon, προάστιο του Λονδίνου,  έναν από τους 50 κόμβους που συμμετέχουν στο πρώτο κύμα  του προγράμματος για τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό το οποίος και έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανοσοποίησης στην ιστορία».

Οι παρτίδες του εμβολίου τοποθετήθηκαν ήδη σε καταψύκτες για να διατηρηθούν οι δόσεις στους -70 βαθμούς Κελσίου έως ότου είναι έτοιμες για χρήση.

«Είναι μια σημαντική στιγμή», δήλωσε η Louise Coghlan, επικεφαλής της Φραμακευτικής  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Croydon στο νότιο Λονδίνο. «Το να γνωρίζουμε ότι είναι εδώ και πως είμαστε οι πρώτοι στη χώρα που έλαβαν πραγματικά το εμβόλιο, και ως εκ τούτου το πρώτο στον κόσμο, είναι απίστευτο. Είμαι τόσο περήφανη», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως από αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το εμβόλιο θα αρχίσει να δίνεται σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, καθώς και εργαζόμενους στα “σπίτια φροντίδας” οι οποίοι  μαζί με τους εργαζόμενους στο NHS  διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας