11:42 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Η γαλλική οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων Παρίσι 2024, στο πλαίσιο έρευνας για την ανάθεση συμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου- που έγινε παρουσία εισαγγελέα- οι αστυνομικοί πήραν έγγραφα από τα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων. «Μία αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής. Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται πλήρως για να διευκολύνει την έρευνά τους», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ο οικονομικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε στο Politico ότι έγιναν έφοδοι σε διάφορα γραφεία, μεταξύ των οποίων σε εκείνα της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, όπως και στη Solideo, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή έργων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έρευνες έγιναν και σε ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες έχουν ανατεθεί δημόσιες συμβάσεις. Οι έφοδοι έγιναν στο πλαίσιο «δύο προκαταρκτικών ερευνών» σχετικά με υποψίες για κατάχρηση κρατικών κονδυλίων και μεροληψία στην ανάθεση αρκετών συμβάσεων. Εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε πως η Επιτροπή έχει γνώση για την έρευνα στα γραφεία του Παρίσι 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρίσι 2024. Μαγεία στον Σηκουάνα η μοναδική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Stoiximan και ΚΟΕ συνεχίζουν μαζί  στον δρόμο προς το Τόκιο 2021 και το Παρίσι 2024»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας