16:30 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη Λίμνη Κερκίνη- Πού οφείλεται το φαινόμενο

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη Λίμνη Κερκίνη- Πού οφείλεται το φαινόμενο

Μπροστά στην εικόνα εκατοντάδων νεκρών ψαριών βρέθηκαν περίοικοι σε διάφορα σημεία γύρω από τη λίμνη Κερκίνη.

Το περιστατικό με τα νεκρά ψάρια στη λίμνη Κερκίνη σημειώθηκε πριν από δέκα μέρες, ενώ δείγματα στάλθηκαν ήδη στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες του θανάτου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του παραρτήματος Κερκίνης Θοδωρής Ναζιρίδης, το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από 10 μέρες σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή.

«Βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά γριβάδια και πεταλούδες αλλά τις τελευταίες δύο μέρες το φαινόμενο έχει σταματήσει», είπε ο Θοδωρής Ναζιρίδης, εκτιμώντας ότι μάλλον οφείλεται σε ανοξικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λίμνη.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «επειδή δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, περιμένουμε τα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική προκειμένου να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί».

Τι λένε οι ψαράδες

Τη δική τους εξήγηση έδωσαν μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών επαγγελματίες ψαράδες. Όπως μας είπαν αυτήν την περίοδο, που είναι περίοδος αναπαραγωγής, τα θηλυκά ψάρια είναι γεμάτα από γόνο (χαβιάρι), τον οποίο δεν μπόρεσαν να αφήσουν λόγω της στάθμης του νερού και αυτό επέφερε το θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γέμισαν με νεκρά ψάρια οι λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας

Σοκάρει η εικόνα με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό (video)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας