0:30 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Έκτακτη επιχορήγηση 41 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

Έκτακτη επιχορήγηση 41 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου
  • Την έκτακτη επιχορήγηση 41 εκατ. ευρώ προς τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, στη συνεδρίαση της 86ης Συνόδου Πρυτάνεων.
  • Τα 7 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους
  • Συμφωνήθηκε να υπάρξει πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων ώστε στο μέλλον η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων να γίνεται με συγκεκριμένα και προκαθορισμένα κριτήρια

Την έκτακτη επιχορήγηση 41 εκατ. ευρώ προς τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, στη συνεδρίαση της 86ης Συνόδου Πρυτάνεων. Τα 7 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Ο προεδρεύων της Συνόδου, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιακουμάκης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να δώσει απαντήσεις για τα θέματα της οικονομικής ενίσχυσης των Πανεπιστημίων, την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΕΛΚΕ, την αναδιάταξη του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, της εφαρμογής των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς καθώς και τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους ΕΛΚΕ τα Πανεπιστήμια, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για την τελική λύση του θέματος.

Επίσης, επανέλαβε το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάταξη του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται όλα τα ΤΕΙ να γίνουν Πανεπιστήμια.

Απαντώντας στην ανησυχία των Πρυτάνεων μήπως δεν προλάβουν τα Πανεπιστήμια έως το Απρίλιο να καταθέσουν το κοστολόγιο των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ώστε να λάβουν την έγκριση για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ο υπουργός είπε ότι ο χρόνος επαρκεί και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Αναφερόμενος στο θέμα της φοιτητικής μέριμνας ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών σε όλα τα Πανεπιστήμια ενώ θα εξοφληθούν και όλες οι υποχρεώσεις προς τρίτους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας