1:12 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την σύλληψη του δολοφόνου της 11χρονης

ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την σύλληψη του δολοφόνου της 11χρονης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για την σύλληψη του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Eλληνική Aστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορευτικό της ΕΛΑΣ για συγκεντρώσεις οπαδών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ενόψει του σημερινού τέταρτου τελικού της Basket League

Πελοπόννησος: «Κάτω από το αυλάκι» δεν έχουν τέλος τα προβλήματα…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας