15:52 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Για 13η χρονιά το ταξίδι του Αριάδνη για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου συνεχίζεται

Για 13η χρονιά το ταξίδι του Αριάδνη για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου συνεχίζεται

Στην αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ σταθμεύει την Παρασκευή στις 4.30 μμ, το ταξίδι του Αριάδνη, που συνεχίζεται για 13η χρονιά.

Της Αλεξίας Σβώλου

Εκεί στα προπύλαια, πραγματοποιείται η μεγάλη εκδήλωση για την ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά ώστε να προστατευτούν από τα νοσηρά φαινόμενα του διαδικτυακού εκφοβισμού, της αποπλάνησης, της κακοποίησης και της ρητορικής του μίσους, που εξαπλώνονται στην μαθητική κοινότητα, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τα social media και το ίντερνετ.

Στην εκδήλωση που θα προλογίσουν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής – εφηβικής ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και υπεύθυνη για τα προγράμματα φιλικά προς τους νέους των ΕΚΠΑ & ΠΟΥ και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές, υπάρχει ειδική θεματική ενότητα, όπου η αναπληρώτρια καθηγήτρια Άρτεμις Τσίτσικα θα παρουσιάσει τα δεδομένα για την «ηθική νοημοσύνη» η οποία σήμερα είναι περισσότερο απαραίτητη από πότε προκειμένου τα παιδιά μας να υψώσουν ένα τείχος προστασίας για την ορθή χρήση του διαδικτύου και να προστατευτούν από κακόβουλες ενέργειες, όπως είναι ο διαδικτυακός εξευτελισμός και η ρητορική του μίσους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και οι συμμετοχές των σχολείων από όλη την επικράτεια στον διαγωνισμό Hackathon, όπου μαθητές δημιουργούν προτάσεις για την ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου. Στην εκδήλωση της Παρασκευής 10/2 γίνεται η πρώτη παρουσίαση των μαθητικών projects και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού βραβεύονται τα τρία καλύτερα με έπαθλα τα οποία είναι είτε χρηματικά ποσό είτε τεχνολογικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων των σχολείων των νικητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σέρρες: Τραγωδία – 91χρονος πυροβόλησε την νύφη του και αυτοκτόνησε

Πάτρα – Π. Αλεξάνδρου: Ένας ιατροδικαστής ακόμη και 50 ετών μπορεί να δώσει απροσδιόριστη αιτία θανάτου μία φορά στη ζωή του

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας