0:47 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Καλλιτέχνες: Κατάληψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Πολιτισμού

Καλλιτέχνες: Κατάληψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Πολιτισμού

Υπό κατάληψη και η σκηνή Rex του Εθνικού Θεάτρου από τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών

Σε κατάληψη του υπουργείο Πολιτισμού προχώρησαν σήμερα το πρωί (8/2) οι καλλιτέχνες στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους υποτιμά και υποβιβάζει τους σπουδές τους σε επίπεδο λυκείου.

Μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η Στρατούλα Θεοδωράτου από την Ένωση Σκηνοθετών, επεσήμανε ότι 20 άτομα έχουν προχωρήσει στη συμβολική κατάληψη στο πλαίσιο της 24ωρης πανκαλλιτεχνικής απεργίας με αίτημα να αποσυρθεί άμεσα το ΠΔ «χωρίς κόλπα και πονηριές και να οργανωθεί μια συζήτηση για την ίδρυση ενός σοβαρού Πανεπιστημίου Τεχνών

Όπως υπογράμμισε η πολιτική της κυβέρνησης «μας εξαφανίζει, διαγράφει τις σπουδές μας και μας διαγράφει ως επαγγελματίες». Ανέφερε ακόμα ότι ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης «δεν έχει ακόμα και τώρα γνώση του θέματος, είναι ανέκδοτο κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα«.

Η Στρατούλα Θεοδωράτου, επεσήμανε ακόμα ότι δεν πρόκειται για ξεροκεφαλιά της κυβέρνησης καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ήδη, το ενδιαφέρον ξένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων να έρθουν στην Ελλάδα. «Υπάρχει συνεννόηση από πριν», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι σε κατάληψη της σκηνής Rex του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές τους και τους εξαφανίζει ως επαγγελματίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας