12:08 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Handelsblatt: Ο Μπάιντεν είναι ακατάλληλος για τη διοίκηση του ΝΑΤΟ

Handelsblatt: Ο Μπάιντεν είναι ακατάλληλος για τη διοίκηση του ΝΑΤΟ

«Κανένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει σπείρει ποτέ τόσες αμφιβολίες επ’ αυτού όσες ο Ντόναλντ Τραμπ. Η αυξανόμενη αδιαφορία των ΗΠΑ για τη μοίρα της Ευρώπης […] αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Βορειοατλαντική Συμμαχία. Και οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουν στην ασφάλειά τους ανεξαρτήτως της έκβασης των αμερικανικών εκλογών. Ακόμη και να κερδίσει ο Μπάιντεν ή κάποιος άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών, αυτό απλώς θα παρατείνει το χρονικό περιθώριο που απομένει στους Ευρωπαίους για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους ώστε να αποτραπεί ο Πούτιν από το να επιτεθεί σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ».

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εστιάζει από την πλευρά της στο πόσο ακατάλληλος υποψήφιος είναι ο Μπάιντεν για την προεδρία: «Κατά τους εορτασμούς κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει τα προβλήματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Το πρώτο εξ αυτών αφορά τον ηλικιωμένο οικοδεσπότη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κλείνει τα 82 του χρόνια τον Νοέμβριο και έτσι είναι σχεδόν επτά χρόνια μεγαλύτερος και από το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Οι νοητικές ικανότητες του Δημοκρατικού φαίνεται να φθίνουν, κάτι που δεν είναι και παράξενο για την ηλικία του. Το ΝΑΤΟ όμως δεν μπορεί να έχει έναν ηγέτη στον Λευκό Οίκο που να μην έχει πλήρεις τις πνευματικές του ικανότητες. […] Ο Μπάιντεν μπορεί να εκφωνεί αιχμηρούς λόγους, όμως οι φωτογραφίες του δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τι σκέφτονται ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ και οι άλλοι αυταρχικοί ηγέτες, όταν βλέπουν τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου να χρειάζεται βοήθεια για να περπατήσει;

[…] Οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε στα πλαίσια της συνόδου να πιάσουν τον Μπάιντεν και να του καταστήσουν σαφείς τις ανησυχίες τους. Διακυβεύονται υπερβολικά πολλά για να μπορούν απλώς να συνεχίσουν να στέκονται και να παρακολουθούν τις εξελίξεις σιωπηλοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χίλαρι Κλίντον ξανά στο προσκήνιο ως διάδοχος του Τζο Μπάιντεν

WSJ: «Ο Μπάιντεν ακύρωσε συνάντηση με τον Σολτς για να πάει για ύπνο»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας