13:30 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Διεθνής Αμνηστία κλείνει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ

Η Διεθνής Αμνηστία κλείνει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ ως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι είναι “αδύνατο” να εργάζεται εκεί ελεύθερα λόγω της δρακόντειας νομοθεσίας περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε πέρυσι η Κίνα στην πόλη.

“Η απόφαση αυτή, που ελήφθη με βαριά καρδιά, οφείλεται στον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και ο οποίος καθιστά πρακτικά αδύνατο για τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εργάζονται ελεύθερα στο Χονγκ Κονγκ και χωρίς τον φόβο σοβαρών αντιποίνων από την κυβέρνηση”, εξήγησε σε ανακοίνωση η πρόεδρος του διεθνούς διοικητικού συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ανζούλα Μία Σινγκ Μπάις.

“Το Χονγκ Κονγκ ήταν για καιρό ιδανικό για την περιφερειακή έδρα διεθνών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, όμως η πρόσφατη στοχοθέτηση τοπικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της εκστρατείας των αρχών με στόχο να εκδιώξουν από την πόλη όλες τις φωνές των διαφωνούντων”, πρόσθεσε η ίδια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν διαλυθεί περισσότερες από 60 τέτοιες οργανώσεις, περιλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων, στο Χονγκ Κονγκ, όπως και το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της πόλης.

Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει δύο γραφεία στο Χονγκ Κονγκ: ένα τοπικό, το οποίο θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου, και το περιφερειακό της γραφείο για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας- Ειρηνικού, το οποίο θα κλείσει ως το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμη 

Κίνα-Χονγκ Κονγκ: Ένοχοι κρίθηκαν οι οργανωτές της μεγάλης διαδήλωσης του 2019

Το Χονγκ Κονγκ και η μειονότητα των Ουιγούρων στο τραπέζι συζητήσεων ΗΠΑ – Κίνας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας