7:44 Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοϊλού: Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοϊλού: Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε

“Ας έρθουν όλες μαζί εναντίον της Τουρκίας” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοϊλού σχετικά με τις 10 χώρες, για τους πρέσβεις των οποίων έδωσε ο εντολή ο Τ. Ερντογάν να κηρυχθούν ως persona non grata για τη δήλωση συμπαράστασης προς τον προφυλακιστέο Τούρκο ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα.

Πρόκειται για τους πρεσβευτές από τον Καναδά, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξέδωσαν στις 18 Οκτωβρίου κοινή δήλωση ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Τούρκου επιχειρηματία.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε πως “σύντομα θα δείτε ο λόγος της Τουρκίας να μετρά σε όλον τον κόσμο. Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε”.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Τζουμχουριέτ” αναφέρει πως το τουρκικό ΥΠΕΞ εξετάζει πως θα χειριστεί προσεκτικά το θέμα.

Η σχετική εντολή Ερντογάν δεν έχει εκτελεστεί ακόμη με την αντιπροεδρία της τουρκικής να επισημαίνει πως δεν είναι σίγουρο ότι όντως θα εκτελεστεί παραπέμποντας σε περαιτέρω συζήτηση του θέματος.

Διαβάστε ακόμη 

Ερντογάν: Τουρκία: “Persona non grata” θα κηρυχθούν οι πρεσβευτές 10 χωρών που κινητοποιήθηκαν υπέρ του Οσμάν Καβαλά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας