4:05 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Κ. Χατζηδάκης: Μάθημα διχασμού και αλαζονείας από τον κ. Τσίπρα την ημέρα που τιμούμε τον Μίκη

Κ. Χατζηδάκης: Μάθημα διχασμού και αλαζονείας από τον κ. Τσίπρα την ημέρα που τιμούμε τον Μίκη

«Επιτομή διχασμού και αλαζονείας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια. Τόνισε πως «την ημέρα που οι Έλληνες ενωμένοι τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας ήρθε εδώ και μίλησε με τον τρόπο που όλοι τον ακούσαμε», υπογραμμίζοντας πως «ήρθε να κάνει τον ήρωα εκ του ασφαλούς γνωρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός είναι στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει ακόμα».

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής ότι την ημέρα που «χάσαμε έναν μεγάλο Έλληνα που ξεχώρισε τόσο στην μουσική όσο και στη ζωή του, που μας έκανε να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”» και εργάσθηκε για «την ενότητα των Ελλήνων», εκείνος διάλεξε για να προβεί «σε ένα ακόμα μάθημα διχασμού».

Ο κ. Χατζηδάκης αντέκρουσε τις εφ όλης της επικαιρότητας επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για την διαφορά της πολιτικής ευθύνης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις καταστροφικές φωτιές και του Αλέξη Τσίπρα κατά την τραγωδία στο Μάτι, είπε «Ο Τσίπρας, τότε, δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος ενώ ήταν στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσχώρησε στο δικό σας δόγμα ότι όλα έγιναν λάθος, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα όποια λάθη έγιναν. Έκανε, κάνει και θα κάνει τις όποιες κινήσεις απαιτούνται για να λυθούν τα όποια προβλήματα».

Ο υπουργός, θύμισε πως «ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που ζήτησε άλλη προσέγγιση στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και στις δομές. Όταν ο πρωθυπουργός κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση και εσείς αντιδράσατε σαν κάποιον που ρίχνει μια ντουφεκιά στον αέρα και μετά τρομάζει ο ίδιος….». Εσείς, είπε «ήταν που αντιδράσατε χολερικά αντί να ικανοποιηθείτε και τώρα ζητάτε και εξηγήσεις;».

Καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν έχετε καμία σχέση με την έννοια συναίνεση, τρέφεστε από τις χολερικές επιθέσεις και το δόγμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αυτό πιστεύατε το 2015 αυτό πιστεύετε και τώρα. Αυτό βλέπει ο ελληνικός λαός και σας έχει κατατάξει» και τόνισε «είστε κατώτεροι της λέξης συναίνεσης. Παίζετε με τις λέξεις. Σήμερα παίξατε με την λέξη συναίνεση. Έχετε μετατρέψει το κόμμα σας σε μια κακόγουστη πολιτική θεατρική παράσταση».

Αντίθετα, σημείωσε «η ΝΔ έχει συμμαχία με τους πολίτες και έχει μια κυβέρνηση που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε μιλώντας με τους πολίτες».

Ο υπουργός απάντησε και στις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ορισμό του Θανάση Πλεύρη ως υπουργού Υγείας λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να ασκεί κριτική «και να μας ζητάτε και τα ρέστα» όταν «δικός σας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πριν δύο ημέρες παρέστη σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στην προσπάθεια εμβολιασμού των υγειονομικών. Όταν ο αναπληρωτής κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές».

« Δεν είμαστε εμείς μακριά από τον κόσμο κ. Τσίπρα αλλά εσείς» του είπε ο κ. Χατζηδάκης και αντέτεινε «εμείς μειώσαμε τους φόρους, στηρίξαμε την κοινωνία με 40 δισ. ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μειώσαμε την ανεργία κατά 2% σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δώσαμε μια έστω συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενισχύσαμε ουσιαστικά τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, έχουμε δώσει περήφανες απαντήσεις στην Τουρκία την τελευταία 2 ετία, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας αυξήσαμε γονικές άδειες, θεσπίσαμε μέτρα συμφιλίωσης της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή, μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές , εισάγουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι η καλύτερη ασπίδα έναντι στην αυθαιρεσία του εργοδότη. Και πιστεύετε πως είστε κοντά στον κόσμο όταν τον κοροϊδεύετε κατάμουτρα κάθε μέρα! Που άλλα λέγατε και κάνατε τα ακριβώς αντίθετα!

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε χρήσιμες μεταρρυθμίσεις για τον ελληνικό λαό. Σχετικά με το σχέδιο νόμου και την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης του καταλόγισε ότι προσπαθεί να υιοθετήσει τα επιχειρήματα του ΚΚΕ. Εμείς, είπε θέλουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είναι ευρωπαίοι. Να τους δείξουμε την εμπιστοσύνη που πρέπει και να τους αφήσουμε να κάνουν ατομικούς λογαριασμούς και να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους, να έχουν έλεγχο στη σύνταξή τους. Αν εσείς εμπνέεστε από το ισχύον σύστημα, με γεια σας με χαρά σας και αναρωτήθηκε ποιο είναι το όραμά σας οι Επικουρικές Συντάξεις Ταμείο Ιονικής Λαϊκής- ΛΕΠΕΤΕ (Εθνικής Τράπεζας). Αν αυτό είναι το όραμά σας να το χαίρεστε, αλλά δεν είναι Ευρώπη, ούτε καν κοινής λογικής. Εξήγησε πως το σύστημα που εισηγείται το νομοσχέδιο αυτό εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και τα παραδείγματα που ανέφερε ο κ. Τσίπρας αναφέρονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής που όντως ιδιωτικοποίησαν το ασφαλιστικό τους σύστημα, αλλά δεν είναι αυτό που κάνουμε εμείς. Εμείς, τόνισε, δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά που δεν συμμετέχει στη διεθνή τάση. Εμείς είμαστε πραγματικά η προοδευτική παράταξη, μια προοδευτική κυβέρνηση. Για δε τις επικρίσεις περί τζογαρίσματος, ο υπουργός ανέφερε πως αυτά είναι μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά βλέπετε «σας τυφλώνει ο δογματισμός σας, γι΄ αυτό και είστε χορηγοί μας. Γι αυτό και χάνετε ψήφους και εμείς κερδίζουμε και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους Σας ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες».

Ο υπουργός Εργασίας έκλεισε τις απαντήσεις του στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως «εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς βλέπουμε τι γίνετε στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ακολουθούμε. Εσείς μείνετε με τα δόγματά σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος και το κυριότερο εκτός εποχής»

Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή: Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή – Ύβρις στις σημερινές και τις επόμενες γενιές το νομοσχέδιο για τις επικουρικές (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας