13:23 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη παιδοκτόνο της Πετρούπολης - Και για τη μητέρα της!

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη παιδοκτόνο της Πετρούπολης - Και για τη μητέρα της!

Τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία (αδίκημα το οποίο τιμωρείται ελαφρύτερα) ζήτησε για την 19χρονη από την Πετρούπολη  ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε στην αγόρευσή του να παραμείνει ως έχει η κατηγορία που έχει απαγγελθεί στη μητέρα της, δηλαδή αυτή της ανθρωποκτονίας.

Κόρη και μητέρα κάθονται μαζί στο εδώλιο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και στη συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμάτων το μόλις λίγων ωρών βρέφος που είχε φέρει στη ζωή η πρώτη.

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού? Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε? Η μητέρα είχε τη γνώση και παρολαυτα δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας στο πρόσωπο της 19χρονης.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

«Έβαλα στο στόμα του βρέφους χαρτιά και είπα στη μάνα μου πέτα το»

Εν μέσω λυγμών απολογήθηκε σήμερα (07/10) η 19χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του νεογνού της στην Πετρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή γυναίκα μαζί με τη μητέρα της, κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και στη συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων το μόλις λίγων ωρών βρέφος που είχε φέρει στη ζωή η πρώτη.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», είπε ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η νεαρή κατηγορούμενη, υποστηρίζοντας ότι κατάλαβε μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος!

Δείτε τις δύο κατηγορούμενες:

Ελεύθερες είναι πλέον οι δυο γυναίκες – μάνα και κόρη – που είχαν κατηγορηθεί ότι σκότωσαν και πέταξαν το μόλις ολίγων ωρών βρέφος της δεύτερης σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη τον Φεβρουάριο του 2018.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών στην 19χρονη που κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της παιδοκτονίας, και όχι της ανθρωποκτονίας, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης στη 19χρονη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη μητέρα της 19χρονης επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Με την απόφαση του δικαστηρίου και οι δυο γυναίκες είναι ελεύθερες μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, καθώς δόθηκε ομόφωνα ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Τέλος δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν στις δύο γυναίκες τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας