4:56 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Λίβανος: Εκατοντάδες εκτοπισμένοι Σύριοι επιστρέφουν με κατεύθυνση προς τη βόρεια Συρία

Λίβανος: Εκατοντάδες εκτοπισμένοι Σύριοι επιστρέφουν με κατεύθυνση προς τη βόρεια Συρία

Οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο Σύριοι επιστρέφουν στη χώρα τους κατά εκατοντάδες προτιμώντας μια ειδική διαδρομή λαθρεμπόρων προς τα σπίτια τους.

Περνούν μέσα από απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, με μοτοσικλέτες ή με τα πόδια. Στη συνέχεια με αυτοκίνητο διασχίζουν την περιοχή υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης για να φτάσουν στα βορειοδυτικά της Συρίας όπου εκεί η κατάσταση ελέγχεται από παρατάξεις της αντιπολίτευσης φίλα προσκείμενες στην Τουρκία ή απο την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham. Στο επικίνδυνο αυτό ταξίδι φροντίζουν να αποφύγουν τα σημεία ελέγχου η προσπαθούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους χωρίς να χρειαστεί να δωροδοκήσουν.

Μέχρι εφέτος, «ο αριθμός των επιστρεφόντων από τον Λίβανο ήταν τόσο μικρός που οι τοπικές αρχές στην Ιντλίμπ, που διευθύνονται από την ομάδα Hay’at Tahrir al-Sham δεν έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί τους. Ωστόσο απο τον Μάιο κατέγραψαν την άφιξη 1.041 επαναπατρισθέντων από τον Λίβανο σε σύγκριση με 446 τον προηγούμενο μήνα.

Η Τοπική διοίκηση που υποστηρίζεται από την Τουρκία, η οποία εποπτεύει άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις από τον Λίβανο έχουν αυξηθεί στις περιοχές που ελέγχει.

Ένας από τους επαναπατρισθέντες στην Ιντλίμπ τον Απρίλιο μίλησε στο ΑP εξηγώντας ότι τελικά τα προβλήματα της παραμονής στον Λίβανο τελικά ξεπέρασαν τους κινδύνους της επιστροφής. Περιέγραψε τη διαβίωση εκεί ως μια αφόρητη κόλαση στην όποια ο ίδιος έχασε και τον γιο του.

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίβανος: Διχάζει η κυβερνητική απόφαση για αποζημιώσεις σε οικογένειες πεσόντων μελών της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο τοπικού διοικητή της στην κοιλάδα Μπεκάα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας