4:24 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


OpenAI: Διπλασιάζει τα ετήσια έσοδα στα 3,4 δισ. δολάρια

OpenAI: Διπλασιάζει τα ετήσια έσοδα στα 3,4 δισ. δολάρια

Η OpenAI βρίσκεται σε ρυθμό για ετήσια έσοδα 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σαμ Άλτμαν στο προσωπικό της εταιρείας, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει το Bloomberg.

Σε μια συνάντηση όλων των εργαζομένων την Τετάρτη, ο Άλτμαν δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εσόδων – περίπου 3,2 δισ. δολάρια – προέρχεται από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της OpenAI, σύμφωνα με το ίδιο άτομο. Ο Άλτμαν δήλωσε ότι η OpenAI είναι επίσης σε καλό δρόμο για να δημιουργήσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια προσφέροντας πρόσβαση στα μοντέλα AI της μέσω του Microsoft Azure, είπε το άτομο.

Το The Information ανέφερε πρώτο το ποσό των εσόδων. Το πρακτορείο ανέφερε προηγουμένως ότι τα ετήσια έσοδα ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2023.

Η OpenAI έχει αναδειχθεί σε κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στην επιτυχία του ChatGPT, το οποίο βοήθησε να ξεκινήσει η φρενίτιδα γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Νωρίτερα φέτος, η OpenAI ολοκλήρωσε μια προσφορά που αποτιμά την αξία της startup στα 86 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τους τελευταίους μήνες, η OpenAI προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα από τα προϊόντα AI της, πουλώντας υπηρεσίες σε πελάτες επιχειρήσεων. Η OpenAI έχει επίσης αρχίσει να εκπαιδεύει ένα πιο ισχυρό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να παραμείνει μπροστά από έναν αυξανόμενο αριθμό καλά χρηματοδοτημένων ανταγωνιστών που διεκδικούν τους ίδιους χρήστες και επιχειρήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, η startup προσέλαβε τη Σάρα Φράιερ (Sarah Friar), την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης γειτονιάς Nextdoor Holdings Inc., για να αναλάβει τη θέση του οικονομικού διευθυντή της, έναν ρόλο που παρέμενε ακάλυπτος στην ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης εδώ και δύο χρόνια. Η Φράιερ θα βοηθήσει την OpenAI να συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει την παγκόσμια επιχείρησή της, δήλωσε η startup.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας