22:18 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Με ένα κομμάτι από τον πύργο του Άιφελ κάθε μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Με ένα κομμάτι από τον πύργο του Άιφελ κάθε μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Οι νικητές των μεταλλίων στους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα επιστρέψουν με ένα κομμάτι από τον Πύργο του Άιφελ.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψαν τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στο εμβληματικό μνημείο, λέγοντας ότι το καθένα «θα στολιστεί με ένα μικρό κομμάτι του Παρισιού και ένα σύμβολο της χώρας της Γαλλίας».

Σχεδιασμένα από τον οίκο κοσμημάτων Chaumet, τα κεντρικά εξάγωνα κομμάτια των 18 γραμμαρίων είναι κατασκευασμένα από σίδηρο που ελήφθη από τον Πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν για χρόνια σε μια μυστική τοποθεσία.

Τα θραύσματα βρίσκονται στο κέντρο των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων, με αυλακώσεις που προκαλούν ακτίνες φωτός που εκρήγνυνται προς τα έξω – που προέρχονται από σχέδιο τιάρας στα αρχεία του Chaumet.

Στο πίσω μέρος των μεταλλίων εμφανίζεται η Ελληνίδα θεά Νίκη, όπως γίνεται σε κάθε διοργάνωση από το 1928,  με την Ακρόπολη στη μια πλευρά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες – «Παρίσι 2024»: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Ο καύσωνας «απειλεί» τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας