11:39 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Σιμόπουλος (της ΝΔ) ζητά να «παγώσει» το επίδομα ανεργίας! 

Ο Σιμόπουλος (της ΝΔ) ζητά να «παγώσει» το επίδομα ανεργίας! 

Ο Στράτος Σιμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά «πάγωμα» του επιδόματος ανεργίας, ώστε «να μη συνδέεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Επίσης, απαιτεί να διαγράφονται από το ψηφιακό μητρώο άνεργοι που δεν συμμορφώθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Η επίκαιρη ερώτηση Σιμόπουλου υποβλήθηκε στην υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Με αυτή προτείνει την «αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος ανεργίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού» και υποστηρίζει ότι το «επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχουν μια σαφή διαφοροποίηση» (…) «ώστε οι άνεργοι να κινητοποιούνται να βρουν κάποια εργασία που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις επιδιώξεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Το πρόβλημα κατά τον Σ. Σιμόπουλο δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί (προτελευταίοι στην Ε.Ε. στον πραγματικό μισθό σύμφωνα με την Eurostat, μείωση πραγματικού μισθού 8,3% σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρώπη). Είναι ότι είναι ψηλά το επίδομα ανεργίας και δεν υπάρχει κίνητρο για τον εργαζόμενο να εργαστεί!

«Το επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχουν μια σαφή διαφοροποίηση, έτσι ώστε οι άνεργοι να κινητοποιούνται να βρουν κάποια εργασία που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις επιδιώξεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος εργασίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα συντελέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορά αποκλειστικά και μόνο το επίδομα ανεργίας και όχι τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή»: Τι ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο

MyCoast: Σε ποιες περιοχές έχουν γίνει οι περισσότερες καταγγελίες από τους πολίτες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας