23:01 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ολλανδή μητέρα πήρε την κόρη της πίσω από τους τζιχαντιστές

Ολλανδή μητέρα πήρε την κόρη της πίσω από τους τζιχαντιστές

Την τύχη της κόρης της στα χέρια της πήρε μια Ολλανδή μητέρα, η οποία αποφάσισε να βοηθήσει το παιδί της να γλιτώσει από τα χέρια των τζιχαντιστών, λαμβάνοντας δράση.

Η Ολλανδή Μονίκ (φωτό), αψήφησε τον κίνδυνο και ταξίδεψε μέχρι τη Συρία για να βρει τη 19χρονη κόρη της που είχε εγκαταλείψει τη χώρα της να γίνει σύζυγος εξτρεμιστή.

Η 19χρονη Ολλανδή, είχε γνωρίσει τον Ολλανδό τζιχαντιστή τουρκικής καταγωγής, Ομάρ Γιλμάζ μέσω διαδικτύου, και αποφάσισε να αφήσει πίσω στης τα πάντα και να πάει να τον συναντήσει στη Ράκα.

Έτσι και έγινε, αφού παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, η 19χρονη έφυγε και πήγε στη Ράκα, όπου έζησε με τον Ομάρ επί ένα χρόνο. Ωστόσο, η κοπέλα έμελλε να διαπιστώσει ότι οι συνθήκες ζωής της εκεί δεν ήταν αυτές που είχε φανταστεί, και έτσι ζήτησε βοήθεια από τη μητέρα της προκειμένου να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ολλανδικών αρχών ότι η κόρη της μπορεί να κατηγορηθεί για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος, η Μονίκ στη Ράκα, και συναντήθηκε με τη 19χρονη κόρη της στο σημείο που είχαν συμφωνήσει μέσω μηνυμάτων στο Facebook.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, οι δύο γυναίκες στη συνέχεια πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, και πλέον γίνονται προσπάθειες για να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας