0:11 Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ζητούνται… καλές παρθένες για την αστυνομία της Ινδονησίας!

Ζητούνται… καλές παρθένες για την αστυνομία της Ινδονησίας!

Στην υπεράσπιση των εξετάσεων παρθενίας στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιες αστυνομικίνες, προχώρησε η ινδονησιακή αστυνομία, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε για αυτή την πρακτική της από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εάν υπάρχουν καλές παρθένες, γιατί να μην επιλέγουμε τις καλές παρθένες;», σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της αστυνομίας, ταξίαρχος Μετσγκιγιάρτο, κατά τη διάρκεια μια συζήτησης για θέματα σχετικά με την επιβολή του νόμου στη Τζακάρτα, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, σε μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα αυτής της συζήτησης που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, ο Μετσγκιγιάρτο ακούγεται να δηλώνει: «Δεν θέλουμε να προσλαμβάνουμε άτομα που δεν έχουν χρηστά ήθη». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η έλλειψη της παρθενίας δεν αποκλείει αυτομάτως τις αιτούσες…

Σε έκθεση που δημοσίευσε προχθές το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρεται ότι οι εξετάσεις παρθενίας που διενεργούνται στις γυναίκες που αιτούνται να ενταχθούν στις τάξεις της αστυνομίας συνεχίζουν να γίνονται ευρέως, παρά τις δεσμεύσεις ότι θα καταργούνταν αυτή η πρακτική.

«Η χρήση από την ινδονησιακή εθνική αστυνομία των εξετάσεων παρθενίας αποτελεί μια πρακτική διάκρισης που προσβάλλει και εξευτελίζει τις γυναίκες», δήλωσε η Νίσα Βάρια, επικεφαλής της διεύθυνσης για τα δικαιώματα των γυναικών του Παρατηρητηρίου.

«Οι αστυνομικές αρχές στην Τζακάρτα πρέπει άμεσα και αναμφίβολα να καταργήσουν αυτή την πρακτική και κατόπιν να διασφαλίσουν ότι οι εξετάσεις αυτές θα καταργηθούν στα αστυνομικά τμήματα, σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η ίδια.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας