19:22 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ουκρανία: Στην πρώτη γραμμή της μάχης και οι φυλακισμένοι

Ουκρανία: Στην πρώτη γραμμή της μάχης και οι φυλακισμένοι

Άτομα που εκτίουν ποινές σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ουκρανίας εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Η ουκρανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την εν λόγω κίνηση προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών της πρώτης γραμμής.

Για τις υπηρεσίες τους προς την πατρίδα, η πολιτεία έχει ήδη μεριμνήσει για την απελευθέρωσή τους μόλις αποχωρήσουν τα ρωσικά κατοχικά στρατεύματα.

Μέχρι στιγμής περίπου 3.000 κρατούμενοι έχουν πάρει φύλλα πορείας.

Μια από τις περιφέρειες που πλήττεται περισσότερο από την πίεση των ρωσικών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες είναι το Τσάσιβ Γιαρ.

Αν και η εκπαίδευση των νέων στρατιωτών ενδέχεται να διαρκέσει καιρό, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει αισιόδοξος.

«Είμαστε ικανοί να νικήσουμε τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Ρωσίας. Θα επαναφέρουμε την ειρήνη και την αυτοπεποίθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα εργαζόμαστε με την ομάδα για να διασφαλιστεί η παραλαβή μερικών ακόμη Patriots» δήλωσε χθες ο ουκρανός ηγέτης.

Η Ρουμανία, ένα ακόμη κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να δωρίσει ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πλήττουν κατοικημένες περιοχές και ενεργειακές υποδομές στην ουκρανική επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Στη λίστα των “καταζητούμενων προσώπων” ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Ολλανδία – Αναζητά ενισχύσεις για την αεράμυνα της Ουκρανίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας