20:28 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Βουλή των Ελλήνων σε ...safe mode

Η Βουλή των Ελλήνων σε ...safe mode

Σε safe mode θα δουλεύει στο εξής και μέχρι νεοτέρας η Βουλή. Αυτό αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίασε νωρίτερα στην ημέρα. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος από τρεις φορές που γινόταν την εβδομάδα θα γίνεται μόνο μία φορά. Το νομοθετικό έργο που ήταν τέσσερις φορές την εβδομάδα πλέον θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, μία η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και μία στην ολομέλεια. Για την παρουσία των βουλευτών θα είναι μόνο οι απαραίτητοι. Για παράδειγμα στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν παρόντες μόνο 12 βουλευτές και οι τρεις πόρτες της κεντρικής αίθουσας ήταν ανοιχτές για να αερίζεται ο χώρος. Η επόμενη συνδιάσκεψη προέδρων θα γίνει με τηλεδιάσκεψη για λόγους ασφαλείας. Σε safe mode λοιπόν και η Βουλή των Ελλήνων.

«Κλείστε την»

Στην συνδιάσκεψη των προέδρων όλα τα κόμματα συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή και να δουλεύει περιορισμένα. Μόνο το ΚΚΕ ήταν αυτό που είπε ότι για λόγους ασφαλείας, λόγω της επιδημίας του κορωνοιού, θα πρέπει η Βουλή να σταματήσει τελείως τη λειτουργία της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας