More

  Κορωναϊός: 500 κινητά συνεργεία θα κάνουν το τεστ κατ’ οίκον

  Η χώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες και τα λιγότερα τεστ για κορωνοϊό που γίνονται σε αυτές.  Κάτι που είναι επιτακτικό να αλλάξει γιατί διαφορετικά και όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων της υγείας, της κυβέρνησης που λαμβάνει σκληρά μέτρα, αλλά και των πολιτών θα πάνε χαμένες.

  Στη στελέχωση 500 κινητών συνεργείων νοσηλευτών για τεστ κατ’ οίκον ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού,  στην ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών υγείας που προσλήφθηκαν πρόσφατα προχωρά η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας Covid – 19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

  Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρά η αρμόδια ειδική γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ θα πρέπει ως δικαιούχοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Μαρτίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ

  Κορωνοϊός: Τι προβλέπει η δημιουργία κινητών συνεργείων για κατ’ οίκον εξετάσεις

  Οι κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα, προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Στελέχωση 500 κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων σε όλη τη χώρα. Κάθε κινητό συνεργείο θα περιλαμβάνει ένα οδηγό και ένα νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια.
  • Μίσθωση έως 500 οχημάτων για τις μετακινήσεις των κινητών συνεργείων.
  • Προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των κινητών συνεργείων, ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων και κιτ λήψης δειγμάτων.
  • Παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών Covid – 19 στους νέους επαγγελματίες υγείας που προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ.
  • Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ’ οίκον (τεστ).

  Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας εκείνων που νοσούν και ειδικότερα των ατόμων με αδυναμία και μοναχικών πολιτών. Επίσης, έχει στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών που δεν έχουν νοσήσει στις μονάδες υγείας, ειδικά των ατόμων με «πιθανότητα κρούσματος», οι οποίοι μεταβαίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστούν για τον νέο ιό (τεστ).

  “Η μετάβαση των πολιτών αυτών στα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, επιβαρύνει το σύστημα υγείας και προκαλεί μετάδοση της μόλυνσης σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

  Την ευθύνη για την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, έχει η ειδική γραμματεία διαχείρισης προγραμμάτων του ευρωπαϊκού ταμείου περιφερειακής ανάπτυξης, του ταμείου συνοχής και του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου.

  Κορωνοϊός: Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ

  Για τον καλύτερο συντονισμό του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ κρίνεται σκόπιμη η ενίσχυση του, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις επικοινωνίας με τα ύποπτα ή και πιθανά κρούσματα που απαιτούν λήψη δείγματος βιολογικού υλικού.

  Ενδεικτικά, περιλαμβάνει ενέργειες όπως:

  •  Στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου
  • Επέκταση της υποδομής του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Βορίδης: Έχουμε αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα

  «Σε έναν χρόνο έχουμε ήδη αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με τις παρεμβάσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουμε...

  Δένδιας: Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά στο ξέσπασμα της πανδημίας

  Σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού συμμετείχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου παρουσίασε τον τρόπο...

  Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στις 12.30 παρουσία Μητσοτάκη

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων έχει προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές Αρχές και θα πργματοποιηθεί έκτακτη  σύσκεψη. Αν...

  Ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν αστυνομικό συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου

  Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο ειδικών φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου. Σύμφωνα με την...

  Αιδηψός: Λήξη συναγερμού – Αρνητικά και τα 87 τεστ στους τουρίστες από τη Σερβία

  Λήξη συναγερμού φαίνεται ότι μπήκε στην Αιδηψό καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του...