11:32 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Σπίρτζης: «Όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών»

Σπίρτζης: «Όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών»

«Δεν πιάσαμε τον στόχο, δεν μπορέσαμε να «εκμεταλλευτούμε», να αδράξουμε την ευκαιρία, όταν είχαμε μια τόσο μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε για το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Το ανάποδο έγινε, δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, να δυναμώσει η ακροδεξιά και αυτό έχει τη δική του σημασία στην εποχή που ζούμε με τις εξελίξεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και την πολιτική τάση που υπάρχει και επίσης να μεγιστοποιηθεί σε τιμές ρεκόρ η αποχή. Αυτά είναι δείγματα που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σχετικά με τυχόν ευθύνες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς θα κάνει τον δικό του απολογισμό και θα τον πει στα όργανα μας».

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Είναι χρέος όλων των προοδευτικών κομμάτων να ανταποκριθούν. Ο καθένας από όλα τα στελέχη και τα μέλη των προοδευτικών κομμάτων πρέπει να βάλουν στην άκρη τακτικισμούς και φιλοδοξίες να δουν το πραγματικό πρόβλημα για να πάμε σε μια άλλη μέρα, σε μια μέρα που ο προοδευτικός κόσμος θα έχει μια εναλλακτική πολιτική προοδευτική πρόταση».

Σε αυτό το πλαίσιο κι αναφερόμενος στον ενδεχόμενο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν στον κεντροαριστερό χώρο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι «οι δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο να βρούμε και τους κανόνες και το πολιτικό πλαίσιο και τις παρεμβάσεις, προκειμένου να γίνει αυτή η στενή συνεργασία για να μην πω και συνένωση».

Ως προς τα σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συνένωση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι περιλαμβάνουν «πολλές κινήσεις που υπάρχουν, πολλά πρόσωπα και στελέχη των κομμάτων που έχουν ιδιωτεύσει απογοητευμένα από την διαδρομή που είχαμε τα τελευταία χρόνια».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι θα πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο προοδευτικός χώρος να κατέβει σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, επισήμανε: «Ακριβώς, αυτό λέω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς – Θα έχει έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη

Νίκος Παππάς: «Μου είπαν αν δεν βγεις στη Στεφανίδου, τότε πουθενά και είπα… δεν βγαίνω σ’ αυτήν» (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας