22:15 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Θεσσαλονίκη: Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου με προβλήματα Υγείας

Θεσσαλονίκη: Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου με προβλήματα Υγείας

Θεσσαλονίκη:  Ο συνταξιούχος δάσκαλος που ζει στους Αμπελόκηπους και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

  Σε πλειστηριασμό βγαίνει η πρώτη κατοικία ενός χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε σωματεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την τράπεζα που βγάζει στο σφυρί το σπίτι του.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, οι συγκεντρωμένοι στο υποκατάστημα επί της Λέοντος Σοφού φώναξαν συνθήματα και κρατούσαν πανό, δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος που ζει στους Αμπελόκηπους και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, η σύνταξή του υπέστη 50% μείωση, ενώ του έκοψαν και την παροχή φυσικού αερίου. Μάλιστα έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

«Ο άνθρωπος έχει κάνει εγχείρηση καρδιάς, στομάχου και χολής»

Ο ίδιος μαζί με αντιπροσωπεία και τους δικηγόρους του βρέθηκε στην τράπεζα ζήτησε να γίνει αναστολή του πλειστηριασμού, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή (23/11) στις 10.00. «Είμαστε εδώ σήμερα να σταθούμε στο συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο για να μη περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μη πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου», επισημαίνει ο Απόστολος Σκούφας, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίου νομού Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε πως «το 2017 όταν πλήρωνε κανονικά τού έκοψαν το φυσικό αέριο. Του έκαναν μειώσεις στη σύνταξη και αποτέλεσμα ήταν μέχρι στιγμής να πάει και να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Και θέλουν να του πάρουν το σπίτι».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας