8:00 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Η κιβωτός της ακολασίας

Αποκάλυψη: Η κιβωτός της ακολασίας

 Δύο νυν και ένα πρώην στέλεχος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» βρίσκονται -προς το παρόν- στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας η οποία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή καταγγελίες για κακοποίηση αλλά και για ανάρμοστες σεξουαλικές συμπεριφορές σε βάρος «φιλοξενούμενων» παιδιών, ακόμη και ανηλίκων.

 του Πέτρου Κουσουλού 


Τρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ στο στόχαστρο για σεξουαλική (και όχι μόνο) κακοποίηση

«Ιερές συναντήσεις» και σε γνωστή πιάτσα αγοραίου έρωτα


Την Παρασκευή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε και πήρε πίσω -άρον, άρον- τον φάκελο της δικογραφίας που χειριζόταν το Ανηλίκων. Ανώτερη δικαστική «πηγή» χαρακτήρισε στην «Μ» «επιβεβλημένη» τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς ο φόβος διαρροής σημαντικών στοιχείων της προανακριτικής έρευνας εγκυμονεί κινδύνους. Στόχος της Εισαγγελίας είναι η υπόθεση αυτή να φτάσει έως το τέλος καθώς εκτιμάται -βάσει των πρώτων στοιχείων που έχουν συλλεγεί- ότι τα έχει όλα! Κακοποιητικές συμπεριφορές, εκμετάλλευση παιδιών, σεξουαλική διαστροφή αλλά και πολύ χρήμα το οποίο εισέρρεε στα ταμεία της ΜΚΟ χάρη στην αρωγή των απλών πολιτών αλλά και των επιφανών επιχειρηματιών. Το πλέον ανατριχιαστικό είναι, όπως προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία που συνέλεξε η έρευνα της «Μ», ότι για όλα όσα συνέβαιναν στις δομές της «Κιβωτού» ήταν ενήμερος ο πατήρ Αντώνιος. Φιλικός με τα Μέσα και δεκτικός στις προβολές του έργου του, αμήχανος και εξαφανισμένος τα τελευταία 24ωρα, με τις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις του την Παρασκευή να είναι αποκαρδιωτικές καθώς επέλεξε να μετακυλήσει την ευθύνη για όσα καταγγέλλονται στα παραβατικά και τα θυμωμένα παιδιά. Ο ίδιος, αργά ή γρήγορα, όπως εκτιμούν ερευνητές της υπόθεσης, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον ακριβή ρόλο του, τις ημέρες και τα έργα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει αποκαλυπτικής μαρτυρίας «τροφίμου» στην «Μ», ο οποίος επί 10 χρόνια έζησε στην «κόλαση», όπως την περιγράφει, της «Κιβωτού», ο συγκεκριμένος ιερέας όχι μόνο γνώριζε τα πάντα, αλλά φρόντιζε να «χαρίζει» ακόμη και πολυτελή εξοχικά σε στενούς του συνεργάτες οι οποίοι καταγγέλλονται ότι είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά ανήλικα αγόρια σε κατασκήνωση στη Ραφήνα.

Καταγγελίες

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει τρία συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είναι του στενού περιβάλλοντος του πατρός Αντωνίου. Ο ένας εξ αυτών, παιδαγωγός, προβαλλόταν συχνά-πυκνά σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που είχαν ως σκοπό να δείξουν το καλό πρόσωπο της «Κιβωτού». Ο δεύτερος είναι ένας 34χρ0νος, σήμερα, άνδρας ο οποίος φέρεται να μεγάλωσε στο πλευρό του ιερέα, καθώς μπήκε στις δομές της «Κιβωτού» από την ηλικία των 10 ετών. Το πρόσωπό του και η ιστορία του έχουν εκτεθεί από μαγνητοσκοπημένα βίντεο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι είχαν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην «Κιβωτό». Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα μαζί με τον πατέρα Αντώνιο είχε επισκεφθεί μεγάλη πόλη της νησιωτικής Ελλάδας παρέα με 15 «φιλοξενούμενα παιδιά», όπου σε γνωστή εκπομπή μίλησε για το έργο της ΜΚΟ. Ο τρίτος, ο οποίος επίσης καταγγέλλεται, είναι πρώην στέλεχος της οργάνωσης και σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η «Μ» φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια. Είναι παντρεμένος και πατέρας, αλλά του αποδίδεται σκοτεινός ρόλος, ενώ πριν από μερικά χρόνια έλαβε ως δώρο από τον πατέρα Αντώνιο ένα εξοχικό σε προάστιο της Αττικής. Τα στοιχεία και των τριών προσώπων είναι στη διάθεση της «Μ», αλλά δεν τα αποκαλύπτουμε για ευνόητους λόγους.

 

Μαρτυρία

Σύμφωνα με μαρτυρία προσώπου που έζησε επί 10 χρόνια στη δομή, η υπόθεση τα έχει όλα! «Λεφτά, ακίνητα, σωματικές κακοποιήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και θωπεύσεις σε μικρά παιδιά στην παραλία» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «…Ειδικά ο τελευταίος (σ.σ. αναφέρεται στο τρίτο πρόσωπο, που πλέον έχει αποχωρήσει από την ΜΚΟ) άγγιζε κοριτσάκια σε ευαίσθητα σημεία. Μη σας ξεγελάει ότι είναι πλέον παντρεμένος και έχει παιδί. Είναι ομοφυλόφιλος και κακοποιούσε σωματικά πολλά παιδιά. Είναι επίσης ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος σε κατασκήνωση στη Ραφήνα που πηγαίναμε για χρόνια είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο αγοράκια. Μάλιστα ο πατήρ Αντώνιος του είχε χαρίσει μεγάλο σπίτι σε προάστιο της Αττικής. Το συγκεκριμένο ακίνητο το είχε παραχωρήσει στην ‘‘Κιβωτό’’ ως δωρεά ένας ιδιώτης…».

Ψωνιστήρι

Άλλο πρόσωπο το οποίο ήρθε σε επαφή με την «Μ» σοκάρει με αυτά τα οποία επισημαίνει σχετικά με τις ημέρες και τα έργα ενός άλλου, τέταρτου -και ιδιαίτερα ψηλά στην ιεραρχία- προσώπου! Όπως αναφέρει παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, το στέλεχος της ΜΚΟ σύχναζε και συχνάζει σε συγκεκριμένο χώρο στο κέντρο της Αθήνας όπου ενήλικα αλλά και ανήλικα αγόρια (κυρίως αλλοδαποί και Ρομά) ψάχνουν να βρουν «πελάτες» προκειμένου να εκδοθούν και να πάρουν το μεροκάματο. Το στέλεχος της «Κιβωτού» ήρθε σε στενή, προσωπική, επαφή με έναν 35χρονο άνδρα, από τον οποίο, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μαρτυρία, ζητούσε να τον προμηθεύει με ανήλικα αγόρια προκειμένου να συνευρίσκεται σεξουαλικά. Η δράση του συγκεκριμένου προσώπου, όπως λέει, διαρκεί χρόνια, ενώ οι τελευταίες περιπτύξεις με ενηλίκους αλλά και ανηλίκους φέρεται να διήρκεσαν τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022!

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

«Δεν πρόκειται να πω τίποτα γι’ αυτή την υπόθεση…». Αυτή ήταν η φράση αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων σε δημοσιογράφους που αναζητούσαν τη δική τους «Κιβωτό» πληροφοριών όταν έγινε γνωστή η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις καταγγελίες σε βάρος του «εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού», όπως είναι η ονομασία της «Κιβωτού του Κόσμου». Η ορθή κοφτή απάντηση του στελέχους του Ανηλίκων έδειχνε ξεκάθαρα, εκείνη την ώρα, τη βούληση ώστε να υπάρξουν στεγανά σε μια υπόθεση η οποία στο άκουσμά της συγκλόνισε όλη τη χώρα. Όμως λίγο νωρίτερα κάποιοι είχαν φροντίσει να κάνουν τις σχετικές διαρροές προκαλώντας την αντίδραση και της ηγεσίας της Εισαγγελίας Αθηνών.

 

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αλλά και την… εγκράτεια που δείχνουν έμπειροι, ανώτεροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής όσον αφορά το «δέσιμο» της υπόθεσης. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, «η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλλουσα Αρχή». Τι περιλαμβάνει όμως ο σχετικός φάκελος που συντάχθηκε, κάτω από άκρα μυστικότητα, στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ;

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ελήφθησαν τουλάχιστον τρεις καταθέσεις, αλλά οι δύο από αυτές είναι οι πιο σημαντικές και θα μπορούσαν να δώσουν το έναυσμα στη Δικαιοσύνη να προχωρήσει την υπόθεση, στην οποία όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν. «Σε καμία υπόθεση δεν αρκούν καταγγελίες μέσω των καταθέσεων. Είναι απαραίτητα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση ‘‘χάνονται’’ στο βάθος του χρόνου, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθούν» λέει έμπειρο στέλεχος της Ασφάλειας Αττικής.

Στην πρώτη κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ενήλικος φέρεται να περιγράφει κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του αλλά και σε βάρος τρίτων προσώπων, ενώ στη δεύτερη ένα αγόρι, το οποίο ήταν ανήλικο όταν συνέβησαν όλα όσα κατήγγειλε, υποστήριξε ότι «ήταν αυτόπτης μάρτυρας σεξουαλικής παρενόχλησης στη δομή της Χίου».

Από τη στιγμή που η προκαταρκτική έρευνα υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, οι αστυνομικές αρχές θα περιμένουν εντολές και κατευθύνσεις για τις επόμενες κινήσεις τις οποίες θα υπαγορεύσουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι ήταν πάντως ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από το γεγονός ότι υπήρξαν διαρροές της προανακριτικής έρευνας από την Αστυνομία. Γι’ αυτόν τον λόγο το πρωί της Παρασκευής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις διαρροές των καταθέσεων δείχνοντας συγκεκριμένο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.

 

O Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Ηλίας Αθανασίου (Δ) συνομιλεί με τον πάτερ Αντώνιο (Α) κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό με αφορμή την ανακοίνωση της στήριξης από τα ΕΛΤΑ της Κιβωτού του Κόσμου, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Πατήρ Αντώνιος: «Ανυπόστατα ψεύδη»

Άγνοια δηλώνει για τις καταγγελίες ο πατήρ Αντώνιος. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου» τόνισε: «Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθέναν χωρίς αποδείξεις και έλεγχο. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα».

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο, αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε.

Η τραπεζαρία στο κτήριο της “Κιβωτού του Κόσμου” στην οδό Σαρπηδώνος, στον Κολωνό, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς συνδέεται η υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια με την Κιβωτό του Κόσμου (βίντεο)

Κιβωτός του Κόσμου: Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης απάντησε για τον πατέρα Αντώνιο και τις καταγγελίες

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας