17:45 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Το χρηματιστήριο της Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Το χρηματιστήριο της Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Το χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ, την ίδια ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το πακέτο κυρώσεων της Τετάρτης στόχευε τις χρηματοπιστωτικές υποδομές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ποσό των χρημάτων που εισρέουν και εξέρχονται από τη Ρωσία.

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας, το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης και το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού, τα οποία λειτουργούν ως μεσάζοντες στις συναλλαγές σε δολάρια στη ρωσική αγορά συναλλάγματος, συμπεριλήφθηκαν στον νέο κατάλογο κυρώσεων.

Οι κυρώσεις έρχονται την ώρα που οι ηγέτες της G7 ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν σύντομα στην Ιταλία για μια σύνοδο κορυφής, όπου οι κορυφαίες προτεραιότητες θα είναι η ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία και η αναχαίτιση της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσης ότι οι συναλλαγές με τη χρήση του δολαρίου και του ευρώ θα συνεχίσουν να γίνονται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 4.000 ρωσικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από την έναρξη του πολέμου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη ροή χρημάτων και οπλισμού προς τη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπιλ Ακμαν και η σύζυγός του αγόρασαν το 5% του χρηματιστηρίου του Ισραήλ

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 0,86% – Κέρδη 14,27% από τις αρχές του έτους

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας