15:43 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Το «εμβόλιο» του Τουρισμού

Το «εμβόλιο» του Τουρισμού

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ άνοιξαν και οι πρώτοι τουρίστες κάνουν την εµφάνισή τους στην Ελλάδα, η οποία αφού µπήκε και στην λίστα των «λευκών χωρών» έχει ακόµη περισσότερες πιθανότητες να έχει µεγαλύτερη τουριστική κίνηση απ’ ότι υπολόγιζαν κάποιοι.

ΒΕΒΑΙΑ, από τα µέχρι σήµερα στοιχεία περίπου το 40% των µεγάλων ξενοδοχειακών µονάδων δεν πρόκειται να ανοίξουν, καθώς θεωρούν ότι θα έχουν ζηµία, παρά το γεγονός ότι την περασµένη πενταετία ο ξενοδοχειακός κλάδος είχε υπερκέρδη. Σε ό,τι αφορά τη στρατιά των ανέργων που προκαλεί το λουκέτο στα ξενοδοχεία και τις επιπτώσεις στις τοπικές οικονοµίες, οι ξενοδόχοι δεν ενδιαφέρονται.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ οφείλει να λάβει και άλλα µέτρα ενίσχυσης του Τουρισµού. Οφείλει να βοηθήσει και τους επιχειρηµατίες στα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος να δουλέψουν πριν να είναι αργά. Άλλωστε, η Ελλάδα σύµφωνα µε όλα όσα λέγονται και γράφονται έχει κερδίσει την πρώτη µάχη κατά του κορωνοϊού.

ΤΩΡΑ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ κάποιους τουρίστες σαν τον πατέρα του Άγγλου πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που για να έρθει στην Ελλάδα, στο εξοχικό του στο Πήλιο, αξιοποίησε τα ελεύθερα σύνορα της χώρας µε τη Βουλγαρία, αυτό από τη µια πλευρά πρέπει να προβληµατίσει τους διοικούντες αλλά και να τους χαροποιήσει καθώς ο πατήρ Τζόνσον είναι η καλύτερη διαφήµιση για τη χώρα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας