More

  Μ. Βρετανία: Τελικά στην “πράσινη λίστα” η Ελλάδα

  Ξαφνική αλλαγή από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μια και η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στην “κόκκινη λίστα” της Μεγάλης Βρετανίας όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό.

  Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποκάλυψε την λίστα με τις χώρες για τις οποίες δεν θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα 14 ημερών. Ανάμεσα στις 59 χώρες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

  Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, η Βρετανία σκόπευε να επιβάλει 14ημερη καραντίνα για όσους επέστρεφαν στην Επικράτειά της, μεταξύ των οποίων και όσων ταξίδευαν από την Ελλάδα. Σύμφωνα ωστόσο με τη νέα ανακοίνωση, από τις 10 Ιουλίου, οι πολίτες των 59 χωρών αυτών δεν θα υποβάλλονται σε καραντίνα.

  Στη λίστα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες χώρες από την Ευρώπη:

  Αυστρία
  Ανδόρα
  Βέλγιο
  Κροατία
  Κύπρος
  Τσεχική Δημοκρατία
  Δανία
  Εσθονία
  Φινλανδία
  Γαλλία
  Γερμανία
  Γιβραλτάρ
  Ελλάδα
  Ουγγαρία
  Ισλανδία
  Ιρλανδία
  Ιταλία
  Λετονία
  Λιχτενστάιν
  Λιθουανία
  Λουξεμβούργο
  Μάλτα
  Μονακό
  Ολλανδία
  Νορβηγία
  Πολωνία
  Πορτογαλία (μόνο οι Αζόρες και η Μαδέρα)
  Σαν Μαρίνο
  Σερβία
  Σλοβακία
  Σλοβενία
  Ισπανία
  Ελβετία
  Τουρκία

  Συγκεκριμένα, όσοι έρχονται από τις χώρες αυτές είτε με τραίνο, είτε δια θαλάσσης, είτε φυσικά αεροπορικώς δεν θα υποχρεούνται να αυτοπεριορίζονται για 14 ημέρες.

  Η ειδοποιός διαφορά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Βρετανία, είναι πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καταφθάνουν στη χώρα απευθείας από τις χώρες της «λευκής λίστας». Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον το ταξίδι περιλαμβάνει μετεπιβίβαση από άλλη χώρα στην κόκκινη λίστα, τότε θα πρέπει και αυτοί να μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τον κορωνοϊό.
  Το σύστημα «σηματοδότης» της Βρετανίας

  Όπως διαβάζουμε στην Daily Mail, η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα «σηματοδότη» για τις χώρες και τον τρόπο που θα μπορούν να ταξιδεύουν προς το σημείο. Εκείνες που ανήκουν στην «πράσινη λίστα», όπως η Ελλάδα, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς προϋποθέσεις.

  Αντίθετα, χώρες όπως η Γαλλία κατατάσσονται στην «πορτοκαλί λίστα» πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστούν ειδικές συμφωνίες για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουν οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Βρετανία. Και οι δύο λίστες, πράσινη και πορτοκαλί, δεν θα υποχρεούνται ωστόσο σε καραντίνα.

  Τέλος, οι χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα», όπως οι ΗΠΑ για παράδειγμα, θα υποχρεούνται σε καραντίνα 14 ημερών. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές ξεκαθάρισαν πως όλοι οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώνουν ειδική φόρμα κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια της Βρετανίας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Βρετανικά αντίποινα στη χώρα μας: Υποχρεωτική καραντίνα για τους Έλληνες επισκέπτες

  Κορωνοϊός-Τουρισμός: 11 κρούσματα στα 3.611 δείγματα

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Παραλίγο τραγωδία στου Ρέντη: Τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Ένας τραυματίας

  Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τρένο στο Ρέντη, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας τραυματισμός. Το Ι.Χ. παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την αμαξοστοιχία 1324,...

  Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος μείωση 25% στις βαριές λοιμώξεις έδειξε μελέτη στο Ισραήλ

  Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό που έγινε στον απόηχο του έμμεσου μηνύματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την...

  Σε πλειστηριασμό τα φιλέτα της Ναυτεμπορικής

  Στα τρία χωρίζεται η Ναυτεμπορική, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκποιηθεί η περιουσία της. Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος από...

  Κορωνοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική – 32 στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά η κατανομή

  207 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 65 στον βόρειο τομέα της Αθήνας, 32 στη Θεσσαλονίκη, 21 στην Εύβοια. Ο συνολικός αριθμός των...

  Ανακοίνωση του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά για την υπόθεση σύλληψης του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας

  Το δικηγορικό γραφείο Θεόδωρου Π. Μαντά εξέδωσε δελτίο τύπου για την υπόθεση της σύλληψης του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό της...