13:57 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

«Τρέχει» η έρευνα για το Καλογρίτσας-Gate

«Τρέχει» η έρευνα για το Καλογρίτσας-Gate

Τη στιγμή που το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τον Νίκο Παππά αναμένεται να σταλεί στη Βουλή, τρέχει -και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς- η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή τη μήνυση του εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα, σε βάρος των κατασκευαστών της CCC, δηλαδή της οικογένειας Χούρι, με φόντο τα 3.000.000 ευρώ και τον διαγωνισμό-παρωδιά, ο οποίος εν τέλει ακυρώθηκε, για τις τηλεοπτικές άδειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Πέτρο Κουσουλό

Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, η δικογραφία έχει χρεωθεί σε πταισματοδίκη Αμαρουσίου, ο οποίος καλεί για εξηγήσεις τους μάρτυρες αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Έτσι, λοιπόν, όπως πληροφορήθηκα, με έγγραφο το οποίο απεστάλη την Παρασκευή κλήθηκε για τις 12/10, την προσεχή Πέμπτη, ο μάρτυρας-«κλειδί», συνδετικός κρίκος μεταξύ του Καλογρίτσα και των Χούρι, οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας! Περιττό να αναφέρω ότι ο κ. Τόμπρας, επικεφαλής του Κινήματος «Υπέρβαση», είναι το πρόσωπο το οποίο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το δυσώδες παρασκήνιο του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2016 όταν λοιπόν τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να στήσουν το ελληνικό Αλ Τζαζίρα (τρομάρα τους!!!), το οποίο θα απηχούσε πλήρως τις απόψεις της κυβέρνησής τους, με λεφτά των Χούρι και μπροστινό τον Καλογρίτσα.

Ο Τόμπρας, φίλος καλός των Χούρι, ήταν εκείνος ο οποίος έκανε το «κονέ» (καθ’ υπόδειξη του Μαξίμου) των κατασκευαστών με τον Καλογρίτσα και προσπάθησε να «νομιμοποιήσει» το έμβασμα των 3.000.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε την ύστατη στιγμή προκειμένου να καταφέρει ο Καλογρίτσας να καταθέσει την εγγυητική και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των συντρόφων Παππά και Κρέτσου!

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Τόμπρας δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Σε τηλεοπτική παρέμβαση την οποία είχε κάνει στο STAR τα είχε πει έξω από τα δόντια. Αναφερόμενος στην αντιδικία μεταξύ του εργολάβου και των Χούρι, με φόντο τους πρώην ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, είχε πει χαρακτηριστικά ότι «έμπλεξε με δύο ηλίθιους οι οποίοι κατάφεραν να κρεμαστούν μόνοι τους στα μανταλάκια». Στην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει (σε συμβολαιογράφο) και χρησιμοποίησε ο Καλογρίτσας στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των Λιβανέζων κροίσων (την είχε αποκαλύψει το eReportaz) αναφέρθηκε εκτενώς στο παρασκήνιο της ιστορίας. Κατέθεσε ότι τα 3.000.000 ευρώ δεν ήταν προκαταβολή προς τον Καλογρίτσα για υπεργολαβία την οποία (δήθεν) θα αναλάμβανε στην πόλη Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά ένας εύσχημος τρόπος για να τρέξει το project του ΣΥΡΙΖΑ Channel αλά Αλ Τζαζίρα.

Άλλωστε, ο γνωστός οικονομολόγος ήταν εκείνος που συνέταξε τα email τα οποία αντάλλαξαν οι δυο πλευρές τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου του 2016, όταν δηλαδή ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά και έπρεπε να βρεθεί η λύση, προκειμένου ο Καλογρίτσας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Ο Τόμπρας ξέρει πολλά! Και για την εμπλοκή του Νίκου Παππά αλλά και το ποιος αναφέρεται ως ο «White Porscha» στα επίδικα email. Όπως γνωρίζει, καλύτερα από τον καθένα, τις «γυροβολιές» που έριχνε ο Καλογρίτσας καθ΄υπόδειξη τού (δεν ξέρω, δεν είδα) Νίκου Παππά στα γραφεία καναλαρχών και επιχειρηματιών μετά το ναυάγιο της ιστορίας με τους Χούρι. Η κατάθεσή του, αν μη τι άλλο, αναμένεται (ομολογώ) με τεράστιο ενδιαφέρον…

Τόμπρας

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Τοπαλούδη: Εκβιαστές παραμόρφωσαν το πρόσωπο της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας