20:34 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Βασιλιάς Κάρολος: Πόση είναι τελικά η περιουσία του

Βασιλιάς Κάρολος: Πόση είναι τελικά η περιουσία του

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να έχει συγκεντρώσει μια προσωπική καθαρή αξία 600 εκατομμυρίων λιρών – που ισοδυναμεί με περίπου 745 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ – σύμφωνα με μια νέα ανάλυση για τη Sunday Times Rich List.

Η υποτιθέμενη καθαρή του αξία ξεπερνά εκείνη της μητέρας του, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών. Πέρυσι, οι Sunday Times υπολόγισαν την καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων σε 370 εκατομμύρια στερλίνες – περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ποιοι είναι οι παράγοντες υπολογισμού της περιουσίας του Καρόλου
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υπεισέρχονται στον υπολογισμό της περιουσίας του ίδιου του βασιλιά – συμπεριλαμβανομένων δουκάτων, καθώς και του κτήματος Sandringham και του κάστρου Balmoral. Δουλειά του διαδόχου του θρόνου είναι να φροντίζει το Δουκάτο της Κορνουάλης, ενώ το Δουκάτο του Λάνκαστερ ελέγχεται από τον βασιλεύοντα μονάρχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε το 1969, όταν ήταν 21 ετών. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κληρονόμησε την ιδιωτική περιουσία. Όταν ο βασιλιάς ήταν επικεφαλής του δουκάτου της Κορνουάλης, τους απέφερε σημαντικό κέρδος. Αύξησε τα ετήσια κέρδη τους κατά 42,6% σε 25,4 εκατομμύρια λίρες μεταξύ 2011 και 2022, σύμφωνα με την ανάλυση των Sunday Times.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τα πλούτη του δουκάτου αυξήθηκαν σε 1,04 δισεκατομμύρια λίρες – δηλαδή σχεδόν κατά 50%, ανέφερε το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τους Times, μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στα έσοδα που προέρχονταν από την «ενοικίαση εμπορικών ακινήτων» σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, τα οποία «αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ένα τρίτο των χρημάτων που έφεραν, συνολικά σε 17,6 εκατομμύρια λίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τον θαυμασμό του στους Ουκρανούς που εκπαιδεύονται μαζί με τον βρετανικό στρατό

Μπάκιγχαμ: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε ελληνορθόδοξη μουσική στη στέψη του

 

Πηγή: in.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας