1:59 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας μπορεί να είναι μοιραίο!

Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας μπορεί να είναι μοιραίο!

Σύμφωνα με έρευνες εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κουμπί εκκίνησης (Start Button) στα αυτοκίνητα. Αυτό το κουμπί, παρόλο που είναι κατά τα άλλα λειτουργικό, κρύβει κινδύνους για την υγεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η αιτία αυτών των θανατηφόρων ατυχημάτων σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με Start Button έχουν την τάση να μην πατούν το κουμπί της μίζας για να σβήσουν τον κινητήρα, όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ τους.

Συνήθως, παίρνουν τα κλειδιά μαζί τους, αφήνοντας το μοτέρ να λειτουργεί και να εκπέμπει ρύπους. Εάν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο ιδιοκτήτης να δηλητηριαστεί από τους αέριους ρύπους που εκπέμπει το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία του.

Με βάση μάλιστα τα στοιχεία που είχαν αποκαλύψει οι Times, εκτός από θανάτους, έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α. πολλούς τραυματισμούς ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετούς με εγκεφαλική βλάβη.

 

Όπως αναφέρεται, η Ένωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατασκευαστές ώστε να εξοπλίσουν τα οχήματα με Start Button με κάποιο σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν αυτός βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η VW και η Audi έχουν τοποθετήσει σύστημα που σβήνει αυτόματα το αυτοκίνητο ύστερα από κάποια λεπτά συνεχούς λειτουργίας, εφόσον αναγνωριστεί ότι το κλειδί δεν είναι μέσα σε αυτό. Επίσης, η Toyota διαθέτει σύστημα που μέσω ενός ηχητικού σινιάλου ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει σβήσει τον κινητήρα, για να μην μείνει το μοτέρ σε λειτουργία.

Πηγή: newsauto.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας