2:04 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Βοήθεια για ασθενείς από τη Γάζα θα ζητήσει η Ισπανία από τα κράτη μέλη

Βοήθεια για ασθενείς από τη Γάζα θα ζητήσει η Ισπανία από τα κράτη μέλη

Η Ισπανία θα παροτρύνει τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ να υποστηρίξουν τη μεταφορά ασθενών που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη από τη Γάζα σε χώρες της ΕΕ, οι οποίες είναι πρόθυμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η πρόταση θα τεθεί από την Ισπανία την Τρίτη (18 Ιουνίου) ως σημείο της ημερήσιας διάταξης (ΑΟΒ) της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO), που έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου.

Η μεταφορά θα οργανωθεί από το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC), τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ο οποίος παρέχει βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν μείζονες κρίσεις, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται εντός ή εκτός της ΕΕ.

Η πρόταση ακολουθεί την ανακοίνωση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στις 3 Ιουνίου ότι η Ισπανία θα υποδεχθεί 29 παλαιστινιακά παιδιά με καρκίνο ή σοβαρό τραύμα ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης.

Χθες, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν στο Χ ότι θα σταματήσουν τη στρατιωτική δραστηριότητα στη νότια Γάζα από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. καθημερινά «μέχρι νεωτέρας» για να επιτρέψουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μια κίνηση που έχει ήδη επικριθεί από τον πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η τελευταία ισπανική πρόταση αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενης έκκλησης που είχε απευθύνει το Βέλγιο στη συνεδρίαση της EPSCO στις 30 Νοεμβρίου 2023, προτρέποντας για μια κοινή προσέγγιση στην οργάνωση των ιατρικών διακομιδών τραυματιών από τη Γάζα.

Τότε, δέκα κράτη μέλη της ΕΕ – μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία και η Πορτογαλία – υποστήριξαν το Βέλγιο.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση σχετικά με το ποια κράτη μέλη θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ισπανική πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγουν πρεσβείες στη Ραμάλα η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία

Έκθεση: Ισπανία, Ιρλανδία θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας