16:13 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ΟΠΕΚΑ - Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ΟΠΕΚΑ - Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Παρουσία της διοικητού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Ξένιας Π. Παπασταύρου και της αναπληρώτριας διοικητού της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και επικεφαλής της μονάδας επιθεωρήσεων και ελέγχων, Αλεξάνδρας Ρογκάκου, υπεγράφη χθες στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την υλοποίηση μίας πολυεπίπεδης συνεργασίας, που θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Α) ‘Αξονας εσωτερικού ελέγχου

Β) ‘Αξονας ακεραιότητας

Γ) ‘Αξονας διαχείρισης κινδύνων

Δ) ‘Αξονας εκπαίδευσης-ευαισθητοποίησης

Όπως ορίζεται στην υπογραφείσα συμφωνία, τα μέρη θα συνεργάζονται με καλή πίστη και πνεύμα εμπιστοσύνης, τηρώντας τα συναλλακτικά ήθη και ανταλλάσσοντας τις αναγκαίες πληροφορίες, με βάση πάντα τους κανόνες της εχεμύθειας και της αρχής της εμπιστευτικότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μνημονίου, οι διοικητές θα ενημερώνονται για την πορεία της συνεργασίας και θα δίνουν ανάλογες κατευθύνσεις, προκειμένου να υλοποιούνται τα συμπεφωνημένα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο της ΕΑΔ έχει αμιγώς συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν προκαταλαμβάνει, όπως και δεν αποκλείει, το ελεγκτικό έργο άλλων αρμοδίων αρχών ή οργάνων του ιδίου αντικειμένου.

Η διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Ξένια Παπασταύρου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, συμμετείχα σήμερα στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η διαφάνεια, η νομιμότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, είναι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του ΟΠΕΚΑ. Επομένως, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συνεργασία του Οργανισμού με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, θα συμβάλει καθοριστικά στην εκπλήρωση αυτών των αρχών και την περαιτέρω εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια διοικητής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά, προχωρήσαμε στη σύναψη συμφωνίας που δρομολογεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την ενδυνάμωση των διαδικασιών του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, που θα καλύπτουν το σύνολο των λειτουργιών του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μία συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες, αλλά και στην εθνική στρατηγική για την ενίσχυση της διαφάνειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Συμφωνία για επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

Τροπολογία για τις παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις: Κατατίθεται σήμερα – Ποιοι θα λάβουν 100 € ή 50€ ως προκαταβολή ανά μήνα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας