19:11 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Υπόθεση ψυχολόγου ΕΛΑΣ: «Επίθεση» μέσω εξωδίκων από την εισαγγελέα Πίσχοινα και τον δικηγόρο Ραϊκόπουλο

Υπόθεση ψυχολόγου ΕΛΑΣ: «Επίθεση» μέσω εξωδίκων από την εισαγγελέα Πίσχοινα και τον δικηγόρο Ραϊκόπουλο

Την περασμένη Τετάρτη, τη στιγμή που η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ν.Β. μέσω ασφαλιστικών μέτρων ζητούσε ουσιαστικά το κόψιμο της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις», η πρώην εισαγγελέας ανηλίκων και νυν αντεισαγγελέας Εφετών, Αλεξάνδρα Πίσχοινα, αλλά και ο δικηγόρος Δημήτρης Ραϊκόπουλος, σύζυγος της δικαστού Σκάρπου έστειλαν εξώδικο τόσο προς την εκπομπή όσο και στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Αιτία; Η αποκαλυπτική έρευνα αλλά και οι διάλογοι σοκ που τους εμπλέκουν με τη συγκεκριμένη ψυχολόγο η οποία ως γνωστόν κατηγορείται για το αδίκημα των ψευδών καταθέσεων κατά συρροή.

Το εξώδικο Πίσχοινα

Όπως επισημαίνει η κα Πίσχοινα στο εξώδικο της στην εκπομπή η οποία ως γνωστόν ασχολήθηκε με την υπόθεση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. παρακολούθησε με αγανάκτηση και έκπληξη να αναφέρεται ότι η κα Πίσχοινα είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος που δήθεν υπάρχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης και σκοπό έχει την προστασία συγκεκριμένου προσώπου με παρεμβάσεις υπέρ της. Στο ίδιο εξώδικο διαμαρτύρεται επειδή αναφέρθηκε ρητά το όνομά της και η ιδιότητά της με σαφείς αναφορές ότι παρείχε «κάλυψη» σε ποινική έρευνα που εκκρεμεί σε βάρος του, κάτι που η κυρία Πίσχοινα χαρακτηρίζει ως απόλυτα ψευδές και δυσφημιστικό σε βάρος της. Μέσω του ίδιου εξωδίκου η κα Πίσχοινα διαμαρτύρεται και για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 υποστηρίζοντας ότι προσβάλει την τιμή και την υπόληψή της παρουσιάζοντας ότι δήθεν χαρακτηρίζει αθωωθέντες μπαμπάδες ως παιδόφιλους και ότι συνέστησε η ίδια συγκεκριμένο δικηγόρο στην ψυχολόγο υποστηρίζοντας ότι η ίδια, δηλαδή, η ψυχολόγος είχε κάνει την επιλογή του.

Η κα Πίσχοινα μας γνωστοποιεί, μέσω του εξωδίκου, ότι στην 25ετη υπηρεσία της ως δικαστική λειτουργός είχε πάντοτε άμεμπτη υπηρεσιακή και λειτουργική δράση κατά την οποία πάντα τίμησε και τιμά το λειτούργημά της.

Έτσι λοιπόν η κα Πίσχοινα μας καλεί εντός 10 ημερών να δηλώσω ρητά ότι «ουδέποτε η Αντεισαγγελέας Εφετών Αλεξάνδρα Πίσχοινα υπήρξε μέλος κυκλώματος που βιάζει παιδιά και ουδέποτε υπήρξε μέλος εγκληματικής οργάνωσης στις παρυφές της δικαιοσύνης που μετέτρεψε γονείς σε ασελγείς. Οτιδήποτε αντίθετο δημοσιεύθηκε από εμένα και τους συνεργάτες μου είναι προϊόν πλημμελούς πληροφόρησης, άγνοιας και εκ παραδρομής αυθαίρετης κρίσης μου. Για τους λόγους αυτούς ανακαλώ ρητά και κατηγορηματικά τους συγκεκριμένους προσβλητικούς ισχυρισμούς μου κατά της Αλεξάνδρας Πίσχοινα όπως αυτοί προβλήθηκαν δημόσια στην ανωτέρω εκπομπή μου «Ανοιχτές Υποθέσεις» στο πρωτοσέλιδο και στη σελίδα 17 της έκδοσης της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» της 2ας Ιουνίου 2024 και στην ανάρτηση στο δικαστικό ρεπορτάζ της 4ης Ιουνίου 2024».

Προφανώς διαλάθει της προσοχής της κας Πίσχοινα ότι είχε κληθεί τόσο τηλεφωνικώς όσο και μέσω γραπτού μηνύματος προκειμένου να παρευρεθεί στην εκπομπή ωστόσο αρνήθηκε. Επίσης ως έμπειρη εισαγγελική λειτουργός θα πρέπει να γνωρίζει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται πόσο δε μάλλον όταν αφορά πρόσωπα που εκπροσωπούν το θεσμό της Δικαιοσύνης τα οποία αντί να νιώθουν προσβεβλημένα από το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών η των δημοσιευμάτων θα όφειλαν να προστατεύσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Το εξώδικο Ραϊκόπουλου

Στο εξώδικό του ο κ. Ραϊκόπουλος επισημαίνει ότι η εκπομπή προσέβαλε βάναυσα την προσωπικότητά του όσο και της συζύγου του και ότι η συμπεριφορά μας αντιβαίνει κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και είναι άκρως παράνομη αφού πέραν της προσβολής της προσωπικότητάς τους προβήκαμε και σε παραβίαση των δεδομένων προσωπικού του χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν μας καλεί να ανακαλέσουμε και να δηλώσουμε ότι «Στην εκπομπή 23/5/2024 και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας που διεξάγουμε για την υπόθεση των ψευδών γνωματεύσεων στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ , αναφερθήκαμε στο όνομα , την ιδιότητα και την ενδεχόμενη ανάμειξη στην υπόθεση αυτή του δικηγόρου … Ραϊκόπουλου και της συζύγου του δικαστού …. Σκάρπου. Από τη θέση αυτή καλούμαστε να αποκαταστήσουμε τα ονόματα των προαναφερομένων, την τιμή και την υπόλειψή τους και την αναφορά στα προσωπικά τους δεδομένα».

Φυσικά θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Ραϊκόπουλο ότι πάντα σεβόμαστε πάντα το τεκμήριο αθωότητας παντός εμπλεκόμενου και μη προσώπου καθώς και ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν κληθεί να παρευρεθούν στην εκπομπή… Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό: Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση των ψευδών γνωματεύσεων της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Aθωώθηκε ο παιδίατρος στην Ηλεία που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας