6:53 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ενοχλημένος ο Γιούνκερ με Τσίπρα λόγω της διαρροής της συνομιλίας τους

Ενοχλημένος ο Γιούνκερ με Τσίπρα λόγω της διαρροής της συνομιλίας τους

Τα σημεία σύγκλισης και κυρίως τα θέματα στα οποία υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει του σημερινού Eurogroup, τέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου της Κομισιόν,  Μαργαρίτη Σχοινά.

Πέραν της αναφοράς στο περιεχόμενο αυτής της τηλεφωνικής επαφής ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ δεν έκρυψε την ενόχληση του Προέδρου της Κομισιόν αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς ό,τι θα ήταν προτιμότερο αυτού του είδους τα τηλεφωνήματα να μην αποτελούν αντικείμενο δημοσιότητας.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με την τρόικα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτόν τον όρο, την λέξη «τρόικα».

Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε πάντως ό,τι η δομή της τρόικας παραμένει ίδια.

Σχετικά με τις διήμερες τεχνικές συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς πριν το Eurogroup,  η κα. Μπράιτχαρτ τόνισε ότι στόχος των συνομιλιών ήταν να αξιολογηθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της και να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, λέγοντας ότι δεν θέλει να προδικάσει τη σημερινή συζήτηση στο Eurogroup.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας