13:15 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έρευνα της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για το «μαιμού» tweet του Τσακνή

Έρευνα της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για το «μαιμού» tweet του Τσακνή

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που αφορούσε σε πλαστό λογαριασμό του twitter του Προέδρου ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Διονύση Τσακνή, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προσωπικά ο Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, προκειμένου να ανερευθούν οι δημιουργοί του πλαστού λογαριασμού στο twitter και να αποδοθούν οι κατά το νόμο ποινικές ευθύνες.

H σχετική ανάρτηση έγινε σε λογαριασμό με όνομα χρήστη Τσακής Διονύσης και υποσημείωση: Πρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού #tsaknis parody account. «Η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη τύπου της κ.Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤήτανκαθαράπολιτική, δενευθύνεται ηδιοίκηση τουκαναλιού!»,ανέφερε ησχετικήανάρτηση.

Το tweet θεωρήθηκε από πολλά ιστολόγια ως αυθεντική ανάρτηση του προέδρου του δ.σ. της ΕΡΤ και αναπαράχθηκε, παρά το γεγονός οτι εμφανώς αναφέρει οτι πρόκειται για σατιρικό λογαριασμό.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΡΤ αναφέρει οτι ” ο “συντάκτης” της “αποκλειστικής” αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την “είδηση” ούτε να  απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας